Terme Olimia Podčetrtek – Vzajemci Lastovka, sobota 17.1.2015

Sobotna tekma se je žal končala v prid domačemu moštvu. Končni rezultat 97:86 (22:28, 22:21, 28:19, 25:18) je ekipi Terme Olimia Podčetrtek prinesel zmago in pomik po lestvici.

Odigrana tekma je bila zadnja tekma prve polovice rednega dela prvenstva 2. SKL. Žal je zmago Lastovkam »odnesla« ekipa iz Podčetrtka. Gostujoča ekipa Lastovk je v prvem polčasu pokazala borbeno igro. Izstopali so dobri napadi, premišljena kombinatorika v igri in lepo število nabranih točk. Že po desetih minutah igre so igralci Lastovke vodili za 6 točk. Največ pa za 12 točk ( 34: 22).

Domača ekipa pa ni dolgo ostala v podrejenem položaju. Že v 19.minuti se je začela ostrejša igra nasprotnikov. Druga četrtina igre je bila v znamenju tehničnih napak zaradi nešportnega vedenja.  Pomočnik trenerja Jernej Čad je obnašanje na parketu opisal, kot » povsem neprimerno za športno igrišče«. Druga četrtina se je zaključila s krasno trojko Jureta Mišiča.

Zdi se kot, da je ekipa Lastovk po najvišjem vodstvu »zaspala« in s premehko igro v napadu dopustila, da so se domači ob koncu polčasa približali rezultatu. V tretji četrtini se je nato zgodil popoln preobrat. Po trojki Reneja Žvana  je Terme Olimia povedla z 52: 51. Z zagriženo igro so domači nadaljevali vse do konca, kjer jih je serija 8:0 pripeljala do rezultata 80:86. Vse do konca tekme ekipa Lastovke ni uspela izenačiti oziroma prevzeti vodstva.

Porazu ekipe Lastovk je prav gotovo botrovala odločitev sodnikov, da se ne sodi vseh osebnih napak. To je ekipi Lastovk  prineslo kopico izgubljenih žog in veliko izgubo koncentracije. Izgubljali pa so tudi število skokov ( na koncu 39:17 za domače). In prav slednje, je sodu izbilo dno.

Omeniti gre tudi »nešportno obnašanje« domače publike, ki je z negativnimi in rasističnimi izjavami demotivirala igro Vzajemcev.

Kljub temu, da je sobotni poraz prevetril vrh lestvice, LTH Castings, Terme Olimia in Vzajemci Lastovka imajo vsi po 20 točk, ni še nič izgubljenega. Pred nami je še drugi del sezone in Vzajemci Lastovke gredo po nove zmage.

Comments are closed.