Vzajemci Lastovka – Plama pur, Sobota 24.1.2015

Sobotna tekma v Hali Komunalnega centra Domžale, se je končala z zmago Vzajemcev Lastovka. Ekipo Plama pur so premagali s 86:56 (14:20, 26:16, 32:10, 14:10). Najboljša strelca tekme sta bila Alispahič in Mihalič (6 podaj) po 20. Omeniti pa gre tudi  Zalarja s 17 in Srebovta s 13 (8 skokov).

Kljub ponovno slabemu začetku tekme, spomnimo se da so Vzajemci že prejšnjo tekmo pričeli precej nezbrano, in vodstvu ekipe iz Ilirske Bistrice s 16:6, ekipa Vzajemcev ni izgubila rdeče niti tekme , ter je hitro pričela z igro, ki smo jo od ekipe iz vrha 2.SKL vajeni.

Vsa prednost Plame pur je povsem skopnela v zadnji četrtini. Plama pur je vse do konca igrala borbeno igro in se poskušala zoperstaviti Vzajemcem. Ti so v prvem daljšem odmoru (40:36) bili le 4 točke v prednosti.

Popoln preobrat se je zgodil šele v tretjem delu igre, ko je domača ekipa povsem nadigrala goste iz Ilirske Bistrice. Tretja četrtina je bila prava paša za oči in tudi pogled na semafor  ( 72:46) je jasno govoril v prid varovancem Muharema Vugdalića.  Ti so nato dinamičen tempo igre, držali vse do konca.

Trener Muharem Vugdalić je po tekmi povedal: » Kljub na prvi pogled lahki zmagi , se je potrebno zavedati, da potrebuje ekipa za preboj v prvo ligo, dober odnos do igre in vseh tekmecev. Nikogar, tudi slabših ekip, ne gre podcenjevati. Prav to podcenjevanje, da tekmecem krila, s pomočjo katerih mi nato izgubljamo dragocene točke. Verjamem v svojo ekipo. In sedaj je PRAVI čas, da tudi oni začnejo tako verjeti vase.«

Comments are closed.