Prva letošnja zmaga KK Vzajemcev Lastovka

Za KK Vzajemci Lastovka je prva odigrana tekma v letošnjem letu. V soboto, 10.1.2015 se je domača ekipa pomerila z ekipo ECE Celje.  V 10. Krogu 2.SKL je domače moštvo znova dokazalo, da je upravičeno vodilna ekipa na lestvici. Celjske košarkarje so ugnali z 87: 75 (21:27, 23:24, 27:21, 16:3).

Praznični premor nikakor ni vplival na igro obeh ekip, ki sta skoraj do konca držali napet nivo igre. V vrstah KK ECE Celje sta prvič zaigrala Qendrim Hajdaraj in Primož Brolih, ki sta prišla kot okrepitvi. KK Vzajemci Lastovka so se skozi celo tekmo dokazovali z hitrimi protinapadi. V prvem polčasu je šepala obramba, ki se je je v pravi luči pokazala šele v drugem polčasu. Dobro zapiranje v napadu pa je Vzajemcem prinesla tudi zajetno število skokov.

Ekipa ECE Celje je v Domžalah predvsem v prvem polčasu, pokazala zelo suvereno igro. Z velikim odstotkom metov za tri točke ( 7/10) so od Vzajemcev zahtevali močnejšo obrambo, ki je nato narekovala težje mete, ki so »oklestili« nasprotnikove trojke.

Moštvo KK Vzajemci Lastovke je na sobotni tekmi znova pokazala dobro povezanost ekipe v napadu, na kar kaže veliko število asistenc. Kljub kar nekaj zgrešenim«zicerjem je prav gotovo še k eni zmagi na domačem terenu ( 5 zmag) pripomogla dobra fizična pripravljenost.

Posebna pohvala gre Marcelu Mihaliču, ki se je na parket vrnil po poškodbi in z zelo dobro igro dokazal, da je pripravljen. Luka Marolt je na tekmi proslavil, kar rojstni dan in sebi podaril najlepše darilo- novo zmago. Seveda pa gredo pohvale, kar celotni ekipi, ki je z borbenostjo vrhunsko začela novo leto.

 

 

 

Comments are closed.