Za konec dober vtis

Za zadnjo tekmo sezone, ki je bila tokrat res zadnja, so naši fantje potovali v Šentjur. Tekmo, ki ni odločala o ničemer, so odigrali na nivoju in borbeno, ter tako pustili dober vtis.

Tajfun : Lastovka

87 : 68
(22:12, 20:28, 25:16, 20:12)

Gledalcev: 150
STATISTIKA

Poročilo

Tokrat je trener v prvo peterko uvrstil Korošca, Percla, Markusa in Juvana; Kolarević zaradi poškodbe ni oblekel dresa, kapetan pa je bil tokrat Jurij Ucman. Fantje so začeli borbeno, a so bili domači razpoloženi izza črte za tri točke. Tako so do konca začetne četrtine ob dobri predstavi zaostajali za 10 točk.
Drugo četrtino so bilje odprli, predvsem Markus je našel luknje v domači obrambi in ob asistencah soigralcev večkrat lepo položil. Trener Dželalija svojih fantov kljub dvema minutama odmora nekako ni zbudil, na drugi strani pa se je razigral Percel, ki je zadel kar tri zaporedne trojke in po 17 minutah igre popeljal našo ekipo prvič v vodstvo na tekmi. Držali so ga dve minuti, nato je Šentjur naredil delni izzid 5:0 in naš trener Vugdalić je vzel minuto odmora. Ni zalegla, a fantje so na polčas odšli z zaostankom zgolj dveh točk.
V drugi polčas so fantje vstopili nekoliko slabše in Tajfun je zopet povečal prednost. Lepo košarko, kjer ni manjkalo lepih akcij je v zaključku tretje četrtine edinole nekoliko skazila sodniška trojka, ki se je nekoliko “izgubila”.
V zadnji četrtini pa so naši fantje nekoliko popustili, predvsem zaradi kondicijske premoči domačih prvoligašev. Kljub temu so se borili do konca.

Izjave

Muharem Vugdalić, trener Lastovke: “Tekma ekipama ni prinašala ničesar, je pa bila za nas pomembna z vidika izkušenj za prihodnje. Tri četrtine smo se dobro držali, nato pa so v zadnji četrtini na plano prišle neke odločitve, ki so šle na našo škodo in izkušnje nasprotnikov, ki jim čestitam za zmago. Mojim igralcem čestitam za sezono. Odigrali smo štiri močne tekme. V kvalifikacijah za mesti v Ligi Telemach smo bili proti Elektri dvakrat zelo blizu. Če se bo v prihodnje tej ekipi dodalo dva ali tri igralce, lahko kandidiramo za prvo mesto v 2. SKL. Verjamem, da je to cilj kluba za prihodnjo sezono. Razlika med prvo in drugo ligo je v močnejših tekmah in daljši klopi. Če bi imeli rotacijo za centra, bi dobili eno ali dve tekmi.”

Miha Juvan, igralec Lastovke: “Vidi se, da so prvoligaški centri močni in da veliko trenirajo. Nasprotnik je izkoristil naše napake in uveljavil izkušnje, s katerimi je tekmo pripeljal do konca. Dolgo sem čakal na priložnost, da zaigram. Vesel sem, da mi jo je trener danes ponudil. Izkoristil sem jo le delno.”

Emir Zimić, igralec Tajfuna: “Sezona je bila zelo turbulentna in težka. Do zadnjega trenutka nismo vedeli, ali bomo ostali v ligi. Ker smo si zagotovili obstanek v ligi, sem vesel tako jaz kot moja ekipa.”

Edi Dželalija, trener Tajfuna (za portal Slovenska košarka): “Naša zmaga ni bila vprašljiva niti za trenutek. Z resnim pristopom smo hitro rešili vsa vprašanja. Čestitki tudi Lastovki za prikazan odpor. S tem smo zaključili nastope v tej sezoni. Zahvalil bi se našim igralcem za izpolnitev zastavljenega cilja, upravi za sodelovanje in navijačem za podporo, ki nam je krepko pomagala do obstanka. Klub si je zaslužil, da tudi v prihodnje igra v Ligi Telemach. Te sezone ne smemo jemati za tragično, pač pa iz nje izvleči nauke. Te bo treba izkoristiti, da klub ne bo ponavljal napake tudi v novi sezoni. Klub bi si zaslužil, da igra za vrh lestvice.”

 

Fotogalerija

Sledi…

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.