Ni se izšlo

Na tekmi drugega kroga lige Telemach za obstanek se je našim fantom zalomilo. Gostujoči Tajfun iz Šentjurja je pred nabito polno dvorano OŠ Venclja Perka zmagal z visoko razliko, ki si jo je priboril v drugem polčasu.

Lastovka : Tajfun
55:94
(14:26, 19:18, 13:26, 9:24)

Gledalcev: 400
STATISTIKA

Poročilo

Kljub prvemu, kot se je kasneje izkazalo tudi edinemu, vodstvu na tekmi se je hitro pokazalo, da je bil ta večer Tajfun v življenjski formi. Naši fantje nikakor niso našli odgovora na njihovo igro, ki je bila skoraj brez napak. Da bi se lahko tekma končala s tesnejšim rezultatom se je zazdelo v drugi četrtini, a v nadaljevanju je Tajfun ostal konstanten. Po točkovnem postu v drugem polčasu, ki je trajal dobrih šest minut pa je bilo dokončno jasno, da ta noč ni bila naš dan.

Fantje bodo tekmo poskušali čimprej pozabiti. Naslednja tekma jih čaka v soboto, ko v goste na povratno tekmo prihaja Šoštanjska Elektra.

Izjavi

Muharem Vugdalić, trener Lastovke: “Tajfun je zasluženo zmagal. Morda je končna razlika nekoliko previsoka, a če v 40 minutah zadeneš le eno trojko nasprotnik pa 12 drugače ne more biti. Cel teden smo se pripravljali na ta met z razdalje, a so igralci igrali po svoje. Na drugi strani jim lahko zamerim le, da sami niso poskušali z dovolj meti z razdalje. Če ne poskušaš, ne moreš zadeti. Tajfun je sicer zadeval tudi iz nemogočih položajev. Zame je sezona končana, saj ne verjamem, da se po takšnem težkem porazu, s tako kratko klopjo, še poberemo.”

Uroš Veličković, igralec Tajfuna: “Občutek je odličen; to je naša tretja zaporedna zmaga (proti elektri, ter nato proti Plami in nam, op. a.). Danes smo prikazali najboljšo predstavo v sezoni. Nihče si ni mislil, da bo razlika tako visoka; pričakovali smo težko tekmo. Dobro smo začeli, držali protinapade pod nadzorom. Razen na koncu prvega polčasa nismo pustili, da bi se Lastovka približala. Bilaje huda borba, dokler si nismo priborili 20 točk prednosti; nato nam je bilo lažje. Vsekakor mislim, da smo si to zmago zaslužili.”

 

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.