Po hudi borbi prvi poraz

Včeraj, v prvem krogu lige Telemach za obstanek, so naši varovanci trenerja Muharema Vugdalića po devetih zaporednih zmagah prvič izgubili. Izgubili so po ostrem boju vse do zadnjih sekund srečanja proti prvoligašu iz Šaleške doline, ki se bori za obstanek.

Elektra Šoštanj : Lastovka Domžale

72:66
(20:22, 18:14, 19:15, 15:15)

Gledalcev: 180
STATISTIKA

Poročilo

Tekmo smo odlično odprli in prvi prešli v vodstvo z 0:2. Po prvi minuti srečanja smo po trojki Balažica, ob zvoku sirene za iztek 24 sekund, vodili že z rezultatom 0:5. Serijo je nadaljeval še Kolarević, ki je bil dolgo sam na črti za tri točke, na koncu se je odločil za met in zadel. Elektra na drugi strani ni v koš spravila nobenega meta z razdalje. Prvih pet minut so naši fantje držali prednost 6 točk. Nato pa se je Elektra nekoliko razigrala, in nas do osme minute dohitela na rezultatu 16 točk. Dobre pol minute pred koncem je naš strokovni štab zahteval prvo minuto odmora na tekmi in po prvih desetih minutah smo vodili z rezultatom 20:22. Fantje so na parketu z borbo dokazali, da se renomiranega nasprotnika niso prestrašili.
V začetku naslednje, druge, četrtine so fantje začeli delati nepotrebne napake, kar se je v 13. minuti srečanja tudi poznalo na rezultatu; takrat je Elektra prvič prišla do vodstva. Tudi v nadaljevanju smo zgrešili nekaj “zicerjev” in Elektra je prišla že do sedmih točk prednosti. Po minuti odmora na zahtevo naše klopi pa smo se jim v naslednjih 2 minutah približali na zgolj točko zaostanka. Po seriji naših protinapadov je bil domači trener Vladimir Rizman primoran vzeti prvo minuto odmora. Vendarle to njegovih fantov ni prebudilo in njihov triminutni strelski post se je končal šele v zadnji minuti, ko je po zabijanju Gregorja J. Kolarevića Lastovka ponovno povedla. V zadnji minuti so Šoštajčani vzeli tudi drugo minuto odmora in na polčas odšli z majhno prednostjo dveh točk.

V drugi polčas so domžalski fantje vstopili nezbrano. Tudi zato so, borbi navkljub, v prvih minutah bili brez osvojene točke. Elektra pa je pokazala nekaj svoje kvalitete in večje fizične moči, ter v slabih štirih minutah povedla za osem točk. Naš trener Vugdalič, ki je pred nekaj leti kot igralec pomagal Šoštanju v 1. A SKL, je vzel minuto odmora, fante “spravil v red” in poslal nazaj na parket. Favorizirani domačini so bili skozi celo srečanje nekoliko nervozni, kar se je poznalo dobri dve minuti kasneje, ko je – v 26. minuti – domači trener Rizman zaradi komentiranja sodniških odločitev, prejel tehnično napako. Rezultat smo s pomočjo uspešno izvedenih dveh prostih metov znižali na 4 točke zaostanka. Ker se je košarka v teh minutah razvijala vse bolj v “Run ‘n gun” (teci in meči, op. a.) slogu in, ker je prednost Elektre kopnela je domača klop posegla po minuti odmora; prednost je bila zgolj 2 točki. Očitno je zalegla, saj smo v preostalih treh minutah igre v predzadnji četrtini gledali vrhunsko košarkarsko predstavo tako na eni, kot tudi na drugi strani. Na koncu je semafor po 30 minutah igre kazal 6 točk prednosti za domačo vrsto.
Na začetku zadnje četrtine se je spet poznala nekolkšna nazbranost, saj ponovno nismo zadeli nič. Po treh minutah je bila zopet potrebna minuta odmora na našo zahtevo in šele po štirih minutah igre smo dosegli prve točke. V nadaljevanju četrtine je bilo opaziti pomanjkanje moči, predvsem pa odsotnost prispevka nekaterih igralcev, ki ga ostali niso več zmogli nadomeščati. Kljub temu, da so se vsi fantje na igrišču borili, je Elektrina prednost počasi naraščala; največ do 11 točk. Vendarle so se fantje po odmoru dobri dve minuti pred koncem srečanja zbrali, iztisnili zadnje atome moči ter tako domačim niso dovolili, da bi se veselili že pred koncem srečanja. Nevarni so bili vse do zadnjih sekund.

Igrišče so zapustili dvignjenih glav, saj so dali vse od sebe ter prikazali izjemno košarkarsko predstavo.

Naslednja tekma naše fante čaka že v petek zvečer, ko v goste prihaja ekipa Tajfuna iz Šentjurja!

Poročanje Elektre (povezava).

Izjave

Vse izjave so bile dane za našo spletno stran.

Muharem Vugdalić, trener Lastovke Domžal: “Odigrali smo zelo dobro tekmo, še posebej v prvem polčasu, kjer smo zgrešili le 6 zicerjev. Drugi polčas pa smo začeli z nekaj strahu. Ko je nasprotnik naredil razliko, smo ga ujeli. S takšno igro si nadejamo dobre tekme proti Tajfunu. Mislim, da smo s to igro prepričali tudi navijače, ki se bodo udeležili tekme. Res pa je, da sta nam manjkala šesti in sedmi igralec. Žiga Markus in Aljaž Korošec sta odpovedala. Mislim, da slednja ne moreta igrati slabše. Ekipa Elektre je bila preveč nervozna, kar je normalno, saj so bili favoriti.”

Vladimir Rizman, trener Elektre: “Najprej čestitke Lastovki za fair in korektno igro ter tudi trenerju Muharemu Vugdaliću, ki je odlično vkomponiral ekipo. Mojim fantom pa moram čestitati za prikazano igro in karakter. Nikoli nočem govoriti o sodnikih, vendar je bilo nekaj prekrškov, ki so bili na eni strani zlahka dosojeni, na drugi strani pa ne. Zelo me boli, da določeni sodniki kvarijo spektakel in odlično tekmo. Lastovka, Elektra, Plama pur in Tajfun si zaslužijo prave sodnike in da se igra prava košarka. Daleč od tega, da bi rekel, da bi bila zmaga, če bi jo dosegla Lastovka, nezaslužena. Vsaka tekma je zgodba zase. To bodo tekme, na kateri bo odločala dnevna forma. Ekipi Lastovke Domžal želimo veliko sreče za naprej.”

Sanel Bajramlić, igralec Elektre: “Vedeli smo, da bo takšna tekma. Lastovka nima slabe ekipe. Zame osebno je to najboljša ekipa v 2. SKL. Pričakovali smo boljšo tekmo iz naše strani. Na koncu smo zasluženo zmagali. Mislim, da bo liga za obstanek zanimiva. ”

FOTO in VIDEO

Tekma je bila v živi sliki prenašana preko svetovnega spleta.
POSNETEK

Fotogalerija Elektrinega fotografa Tomaža Sinigajde je na voljo na tej povezavi (klik).

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.