Suvereno odpravili Elektro Gorenjsko prodajo

Članska ekipa je včeraj v 22. krogu 2.SKL suvereno premagala ekipo Elektro Gorenjske prodaje kranjskega košarkarskega kluba Triglav.
FOTO: Aleš Hlastec

Lastovka Domžale : Elektro Gorenjska prodaja

93:75
(20:21, 26:6, 23:19, 24:29)

Gledalcev: 150
STATISTIKA

Povzetek

Fantje obeh ekip so tekmo začeli borbeno, vendar je v prvih minutah do rahle prednosti večkrat prišla domača ekipa. Pred koncem prvih 10 minut igre pa je po izvajanju prostih metov uspelo gostom celo povesti. Nadaljevali so v drugi četrtini, ko je Bilbija dvakrat zadel za tri točke. Nato pa so domači čvrstele prijeli v obrambi in gostje več kot sedem minut niso dosegli točke. Do polčasa se je tako razlika dvignila na 19 točk v korist varovancev trenerja Vugdalića.

V drugem počasu smo gledali lepo predstavo obeh ekip, vendar zmaga domačih nikoli ni bila ogrožena.

 

Izjave

Gregor Jakhel Kolarević, igralec Lastovke:”Igrali smo ekipno, močnejši smo bili v vseh elementih igre. Odlična obramba je plod dobrih treningov. Zmaga ni bila nikoli pod vprašajem.
Sedaj smo polni samozavesti in gremo naprej – misija Hrastnik se začne že v ponedeljek.”

Muharem Vugdalić, trener Lastovke: “Fenomenalna obramba v drugi četrtini nas je pripeljala do 19 točk prednosti. To je tudi odločilo tekmo. Gremo naprej.”

Franci Podlipnik, trener Elektro Gorenjske prodaje: “V drugi četrtini smo imeli sončni mrk. Lastovka je zasluženo zmagala. Nasprotniku nismo uspeli papirati v skoku. Morda bi morali igrati boljše v obrambi, v napadu pa smo bili razmeroma dobro razpoloženi. Osredotočamo se še za naslednje tekme. V naslednjih petih kolih moramo doseči še kakšno zmago, da si 100% zagotovimo obstanek v 2. ligi. Naša ekipa je mlada, zato so nihanja v igri povsem razumljiva. Poleg Krke mladi smo najmlajši v tem tekmovanju. Vsaka čast Krki mladi, ki igra z igralci, ki so stari 17 in 18 let.”

 

Fotogalerija

FOTO: Aleš Hlastec

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.