Klubski strelski rekord proti Radenski

Našim fantom se je na današnji tekmi proti šestim igralcem Radenske dobesedno odprlo,saj so dosegli klubski strelski rekord – kar 123 točk so zbrali, skupaj so gledalci videli kar 204 točke.

Lastovka Domžale : Rigraska Creativ Sobota

123 : 81

(28:23, 29:20, 35:14, 31:24)

Gledalcev: 100

Poročilo

Že pred tekmo so lahko gledalci opazili maloštevilčno udeležbo gostov, ki so začeli ogrevanje z neobičajno vajo – vseh 6 igralcev je odigralo igro “knock out-a”.

Zaskrbljujoča je poškodba Aljža Korošca, ki je tokratno srečanje spremljal s klopi. Upamo, da bo njegovo levo koleno pripravljeno do naslednjega tedna.

Obe ekipi sta v srečanje vstopili zbrano in polni tekmovalnega naboja.  Toda že po prvih minutah so se domači kljub izenačenemu rezultatu nekoliko sprostili in poizkušali z atraktivnim zabijanjem iz podaje v zraku. V drugem delu so naši fantje tudi na račun ukradenih žog in hitrih protinapadov prišli do rahle prednosti. V drugi četrtini so fantje nadaljevali v enakem tempu in do polčasa povedli za štirinajst. Do polčasa je Kolarević zbral že pet zabijanj “alley-up”, Percel pa je pokazal, da jedanes njegov dan.

V drugem polčasu ni bilo včjih pretresov. Gostom so pojenjale moči, naši fantje paso še naprej igrali atraktivno košarko. 100. domačo točko je dosegel Percel, 200. točko na tekmi so košarkarji dosegli izza črte prostih metov. Veliko priložnost je dobil tudi eden najmlajših – Gašper Šoln, ki je dosegel kar 6 točk.

Izjave

Žiga Percel, igralec Lastovke: “Najprej čestitam nasprotniku za borbeno igro. Rezultat je posledica kolektivnega napada – borili smo se, dobili malo preveč točk, zmenili smo se za manj. Na koncu zmga šteje. Toda moramo jo pozabiti in se osredotočiti na srečanje naslednjega tedna s Triglavom.”

Muharem Vugdalič, trener Lastovke: “Najprej bi pohvalil Radensko, da so prišli na to tekmo in jo odigrali. Nam je težko igrati take tekme, ampak smo jo morali. S prvim polčasom nisem zadovoljen, še posebej z obrambo. Ekipa Radenske je imela dober met za dve – zadevali so vse. V drugem polčasu smo malo bolj pritisnili in normalno – Radenska je imela le šest igralcev, mi pa smo mnjavali in rotirali – so padli. Mislim, da je bil to dober trening pred naslednjim tednom, ko v soboto igramo doma s Kranjem.”

Peter Slavič, trener Radenske Creativ: “Prvi polčas, dokler smo imeli moči, smo dobro parirali domačinom. Razen zadnjih dveh minut, ko smo jim dopustili, da so se odlepili na trinajst,  štirinajst točk. S šestimi igralci se zelo težko igra na tem nivoju, še posebej, če sta dva od njih kadeta; največ z dvema lahko igramo. Čestitke domačim, ki so odigrali srečanje tako, kot ga morajo. Bili so agresivni, nam ukradli kar nekaj žog in iz tega zaključevali iz hitrih protinapadov in nekajkrat zabili.”

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.