Klubski premislek ob koncu sezone 2011/2012

KK LASTOVKA  je v sezoni 2011/2012 igral že petnajsto leto v državnem ligaškem tekmovanju. V preteklih letih je bilo za tako mlad kolektiv veliko padcev in vzponov. Klub je doživel veliko sprememb v vseh oblikah, tako organizacijsko, kot tudi igralsko in trenersko. Spremembam navkljub, pa ohranja svojo prvinstvenost z enim in edinim načelom – igranje in treniranje vseh mladih.

Smo ambiciozen klub, ki si je zadal dolgoročen plan v vseh starostnih košarkaških kategorijah (člani, mladinci, kadeti, pionirji ), v zadnji sezoni smo uspeli realizirati projekt »košarkaška šola Lastovka«. Trenutno imamo registriranih okrog 80 igralcev v vseh starostnih kategorijah, pričakujemo, da bo število igralcev skupaj s šolo košarke še naraslo na okrog 100.

V klubu trenutno dela 6 trenerjev, sekretar kluba, ter direktor kluba, poslovno politiko in pomoč pri financah pa usmerja in vodi 5 članski upravni odbor, ki se aktivno vključuje v delo kluba, tako da le to poteka nemoteno. Naša velika želja je, da bi uspeli zaposliti vsaj enega profesionalca, ki bo organizacijsko prevzel vodenje kluba, to pa bo vsekakor povišalo nivo dela in še dvignilo ugled našega kluba.

Če velja pregovor, da je vsak začetek težak, pa smo tisti, ki smo prvi korak prehodili, enotnega mnenja, da je vsak naslednji korak še težji. Vendar, večji je korak, večji je izziv za naš mladi kolektiv. Žal pa samo dobra volja in mladostni elan nista dovolj za uresničitev naših načrtov. Če hočemo vsem željnim, mladim igralcem omogočiti kvalitetno delo, strokovne kadre in ustrezne prostore, potrebujemo več sredstev, kot jih trenutno premoremo. V veliko pomoč so nam naši sponzorji, Občina Domžale, Zavod za Šport Občine Domžale, Osnovna šola Radomlje in vsi drugi,ki nam omogočajo s svojim prispevkom in delom, da kljub težkim časom ustvarjamo nova in nova prijateljstva med igranjem košarkarske igre v naših selekcijah na vseh starostnih skupinah.

V imenu vseh nas se  najlepše zahvaljujemo vsem dosedanjim igralcem, sponzorjem in prijateljem KK Lastovka. In vas še enkrat spominjamo na to, da na mladih svet stoji, klub pa bo s svojim delom nadaljeval k še večji promociji košarkarske igre in druženja na vseh nivojih.

Lep športni pozdrav !

 

Direktor:                                                                            Predsednik UO:

Matej Burger                                                                        Bojan Čad

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.