Člani z zmago zaključili sezono

http://oliofoto.blogspot.com/

FOTO: Oliver Kolenič (olifoto.blogspot.com)

Člani so danes v Slovenski Bistrici odigrali zadnjo tekmo v tej sezoni. Z zmago po infarktni končnici so si zagotovili končno vsaj drugo mesto v 3.SKL Vzhod.

Bistrica : Lastovka Domžale

66 : 67
(15:13, 19:18, 20:18, 12:18)

 

Člani so se dobro razpoloženi na današnje petkovo popoldne odpravili proti Slovenski bistrici. Razpoloženje je bilo dobro, ker je to zadnja tekma sezone in, ker je na današnji dan slavil naš najizkušenejši igralec evropskega kova – Aljaž Janža.

Tekma se je začela uspešneje za Lastovke, saj so povedla 7:0. Prve točke je Bistrica kljub priborjeni prvi posesti žoge, vknjižila šele v 5. Minuti srečanja. Toda v zadnjih treh minutah prve četrtine se je Bistrica prebudila in povedla tako, da je četrtino zaključila z uspešnim metom za dve točki z razdalje (15:13).
V drugi četrtini je Lastovki uspelo izenačiti šele po štirih minutah igre na 19. V nadaljevanju se je razvnel boj in nobena od ekip si ni uspela priboriti otipljivejše prednosti. Pri gostih sta blestela Janža z več uspešnimi protinapadi in Kunavar, ki je domačim večkrat ukradel žogo in pri tem celo izsilil nešportno osebno napako.  Polčas se je zaključil z rezultatom 34:31 v korist domačih.
V tretji četrtini Lastovkam ni in ni steklo v napadu in domači so to izkoristili ter povečali svoje vodstvo celo na 11 točk (47:36). Toda po zaslugi požrtvovalnega Marolta, ki  v boju za žogo ni popustil niti, ko je bil že na tleh in, ki je v teh kritičnih trenutkih prispeval ključnih 8 točk. Po koncu tridesetih minut je Semafor kazal rezultat 54:49.
Toda gostje so se v zadnji četrtini ponovno razživeli in poravnali rezultat; prvič po treh minutah in drugič točno minuto pred koncem.  Razvnel se je hud boj živcev, kjer je bila vsaka sodniška odločitev sprejeta z burnim odzivom. Rezultat je bil znova –že tretjič- poravnan na 65 10 sekund in 94 stotink pred koncem. Bistrica je imela napad za zmago. Ambrož je nato po grobi igri domačega igralca v raketi prejel tehnično napako zaradi simuliranja. Toda Bistrica svoje priložnosti ni povsem izkoristila in sekundo in 85 stotink pred koncem so domači vodili 66:65 in imeli napad, ki pa so ga lahkomiselno zapravili, saj je Kunavar slabo podajo prestregel. Sledila je minuta odmora na zahtevo trenerja lastovk Matica Vidica. Po minuti odmora so žogo gostje sicer spravili v igrišče, a so jo gostje odbili nazaj v avt in do konca je ostalo le še 96 stotink sekunde.  Iz avta je dobil žogo Janža na desno stran na polrazdaljo. Takoj je metal, igralec bistrice pa ga je podrl ob zvoku sirene. Sodnika sta dosodila dva prosta meta. Prvega je ja janža zadel, ob drugem pa je vsem zastal dih, saj je žoga za trenutek zastala na obroču preden se je končno zvalila skozenj. Nato se je začelo zasluženo slavje gostov ob zmagi 66:67.

Matic Vidic je po tekmi povedal:

Tekma s Črnomljem je na nas pustila kar globoke posledice, kar se je videlo po nesproščenem prvem polčasu. Predvsem smo bili slabi v napadu, zgrežili nekaj odprtih metov in dokaj slabo in nervozno zaključevali napade.
V drugem polčasu so domači izkoristili naše slabosti v obrambi in ušli na dvanajst točk prednosti. Po določenih menjavah v ekipi in v obrambi je zadeva stekla tako, kot je treba.
V samem zaključku smo izkoristili darilo domačih in zasluženo osvojili dve točki, ki nas tudi še držita v boju za prvo mesto.

S to tekmo so člani Lastovke zaključili tekmovalno sezono nekoliko prej, kot ostali. Jasno je, da bodo na koncu uvrščeni najmanj na drugo mesto lestvice Vzhod, ki pa na žalost ne pelje v 2. SKL.

Toda upanje ostaja in naslednji teden bodo v torek zagotovo držali pesti za Komendo ter v soboto za Posavje Krško. Če namreč favorizirani Črnomaljci izgubijo proti eni od teh ekip Lastovka ostane na prvem mestu in se uvrsti v 2. SKL.

 

STATISTIKA

 

FOTOUTRINKI
Foto: Oliver Kolenič

 

 

 

 

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.