Člani iz rok izpustili priložnost sezone

Člani so s porazom proti Kolpi Črnomelj zapravili priložnost za direktno uvrstitev v 2. slovenski košarkarsko ligo. Sedaj o tem v prvi vrsti odločajo tekmeci.

KK Lastovka Domžale : KK Kolpa Črnomelj

67 : 80
(18:23, 24:16, 14:22, 11:19)

Gledalcev: 200

Lastovke, ki do današnjega dne kar tri mesece niso poznale poraza. V rokah so imele škaruje in platno, da si skrojijo usodo po svoji meri. Toda tu je bila Kolpa iz Črnomlja – direktni konkurent za prvo mesto na lestvici in posledično napredovanje v višjo ligo.  Pred tekmo je bilo pri obeh ekipah čutiti tekmovalni naboj.

Tekmo je trener Matic Vidic začel z ustaljeno prvo peterko. LukaMarolt je priboril prvi skok in posest žoge.  Na krilih množice navijačev so nemudoma povedli s 5:0 v prvih treh minutah borbe. Toda gostje se niso dali in so kmalu tudi oni prišli do prvih točk. V nadaljevanju je prvič navijače ogrel Janža, ki je po petih minutah igre zadel trojko za rezultat 10:4. V nadaljevanju se Lastovka ni uspela bolj oddaljiti predvsem na račun živčnosti, saj so igralci več lepih priložnosti za zadetek zapravili. To pa so izkoriščali Črnomaljci, ki so tri minute pred koncem četrtine izenačili na 14:14. Ko je čez minuto Ivačič prejel 3. Osebno napako, ga je trener Vidic zamenjal s Štrukljem. Kljub odličnim prodorom Janže je Črnomaljcem uspelo preobrniti rezultat, in so na koncu četrtine po zadetem metu za tri čez roko vodili že za 7 točk. (16:23).

V drugi četrtini se je zopet vnel hud boj, ki se je poznal tudi rezultatsko  – prve točke smo videli šele po dveh minutah, ko so zadeli gostje. Na domači zadetek smo morali počakati do 4. minute, ko je na semaforju kazalo 25:26.  Igra se je v nadaljevanju razživela in Lastovka je z uspešnim metom izza črte za tri točke uspela povesti, ko je Ambrož z velike razdalje zadel za tri točke (36:35). Rezultat je bil nato še trideset sekund pred koncem izenačen na 37. Tik pred koncem je za rezultat polčasa, 42:39 s trojko poskrbel  Ivačič.

Po premoru so gostje Kolpe silovito napadli in po polovici četrtine vodili s 44:49. Domači so bili zopet nezbrani, bilo je preveč napak in pobudo so držali gostje iz Črnomlja. Po šestih minutah se je Lastovka le prebudila, dvignila nivo igre in dve minuti pred konca em četrtine s hitro igro izenačila na 51. Vendar Kolpa ni popustila in do konca četrtine je znova povedla s 56:61.

V zadnji četrtini so domači poskušali vse, da bi obrnili potek tekme. Vendar pa je bilo preveč neizdelanih akcij in nezbranosti v zaključku napadov. Rezultat 5 minut pred koncem ni bil vzpodbuden – 58:67. Met za 3 točke ni stekel, v igri je bilo preveč živčnosti. Zadnja priložnost za Lastovko se je ponudila minuto pred koncem, ko so gostje napravili nešportno osebno napako. Nas žalost pa so se v nadaljevanju ponavljale iste napake kot prej. Sledila je serija napadov, v katerih so domači poskušali s hitrimi meti za tri, a neuspešno. Po 40 minutah igre so se gostje zasluženo veselili zmage z rezultatom 67:80.

Lastovke očitno danes niso imele svojega dne, saj smo pogrešali večji prispevek nekaterih ključnih igralcev, ki niso bili razpoloženi. Velja pohvaliti Aljaža Janžo in Miho Juvana, ki sta igrala odlično. Toda to in bučna publika, ki nas je podpirala, za zmago proti razigranim Črnomaljcem ni bilo dovolj. Tako je rekordnih 200 gledalcev na žalost odšlo razočaranih.
Možnosti za uvrstitev v višjo ligo so sedaj bolj ali manj samo še teoretične. Lastovka bi morala na derbiju nalednji teden zmagati, medtem ko bi morala Kolpa eno od dveh tekem, na katerih je absolutni favorit – izgubiti.

Naj omenimo še, da je tokrat ob tekmi potekala tudi promocija Playboy energijskih pijač s hostesama, med odmori pa so nam krajšale čas plesalke LadyBirds.

Člani so s to tekmo zaključili s košarkarskimi predstavami pred domačim občinstvom. Zadnja tekma sezone jih čaka naslednji teden, ko gostujejo pri Bistrici.

SLIKE sledijo.
VIDEOKOMENTARJI akterjev (g. Kordič, g. Vidic, g. Ivanuša, g. Korošec) sledijo.

 

STATISTIKA

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.