Z zmago zaključili koledarsko leto

Člani so z današnjo zmago uspešno zaključili koledarsko leto in prvi del sezone.

KOŠ Komenda : KK Lastovka

62 : 85
(14:17, 23:24, 10:22, 15:22)

Tekma se je začela silovito, saj sta bili obe ekipi visoko motivirani. Toda gostje zaradi nenatančnosti napadov niso zaključevali s točkami, zato so vodstvo sprva prevzeli domačini. Komendčani so za goste iz Domžal pripravili celo paleto različnih conskih postavitev, ki so bile za Lastovko neugodne.Toda tudi gostje so se zbrali, čvrsteje odigrali v obrambi in v zadnjih štirih minutah in pol prve četrtine niso prejeli koša, tako da je bil razultat po prvih desetih minutah 14:17.
V drugi četrtini so Lastovke nadaljevale z uspešnejšo obrambo, natančnejši so bili tudi v napadu. Toda tekma se je prvič začela lomiti v 12. minuti, ko je Ambrož naredil os. napako v obrambi, igralec Komende pa je zadel za tri točke. čeprav ni zadel dodatnega prostnega meta so domačini znova dobili elan in zadeli še nekajkrat ter v naslednji minuti in pol izenačili. Trener Lastovke Matic Vidic je pri rezultatu 23:23 vzel minuto odmora, a to ni ustavilo naleta Komende, ki je po odmoru povedla. Sledila je minuta in pol živčne igre. Pet minut in pol pred koncem polčasa se je domači trener Matej Šager pri rezultatu 26:25 odločil vzeti minuto odmora. Po odmoru domačim vseeno ni uspelo vodstva zadržati in kljub poškodbi Marolta v 15. minuti tekme so ob polčasu zaostajali za 4 točke (37:41).
V začetku drugega polčasa se je Lastovka razigrala in Komendi naleta ni uspelo več zaustaviti. Lastovka je prednost počasi in vztrajno povečevala do končnih +23.

Tekma je tako minila v znamenju odlične igre tako na eni kot tudi na drugi strani, tako da 50 gledalcev gotovo ni ostalo ravnodušnih. Veseli nas, da se je Lastovka po porazu v Črnomlju tudi dokončno pobrala in nadaljuje pohod proti vrhu lestvice.

Po tekmi smo se med Lastovkami res težko odločili, koga povprašati za intervju, saj so bili odlični prav vsi igralci. Najprej smo za komentar prosili Miho Juvana, ki je na tej tekmi prikazal eno boljših predstav in pokazal, da lahko igra na višjem nivoju, kot do sedaj. Z veseljem je povedal:

Pričakovali smo, da bo danes zelo težka tekma, vendar smo s trdo in nepopustljivo igro tekmo pripeljali do željenega konca.

Ker pa je bil na tem srečanju prisoten tudi bratski dvoboj bratov Gabrovšek smo starejšaga brata Aleksandra, ki igra pri Lastovki povprašali, kako on razmišlja po tekmi:

Ko smo uspeli prebiti njihovo consko postavitev v obrambi so obupali, v igri mož na moža pa smo jih uspeli premagati pod košem, kjer smo močnejši.
Bratske borbe so zanimive, pod košem sva oba igrala čvrsto. Zaenkrat je rezultat internega dvoboja 1:0 zame.

Naslednja tekma čaka člansko ekipo KK Lastovka šele 14. januarja prihodnje leto, ko v goste prihaja ekipa Krke mladih. Zaradi dvoboja z vrha razpredelnice 3.SKL Vzhod nekateri že razmišljajo o prelomni “tekmi sezone”.

STATISTIKA:

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.