Člani ponovno na šampionski poti

Člani so z današnjo zmago doma ponovno zavili na šampionska pota!

LASTOVKA : BISTRICA

74 : 62
(15:16, 21:17, 25:11, 13:18)

Gledalcev: 80

Tekmo je trener Vidic tokrat začel s peterko Dimec, Novak, Ivačič, Ambrož in Marolt. Slednji nam je v skoku priboril prvo žogo. Vzačetku je Ivačič lepo razigraval soigralce, prodiral, asistiral, a manjkal je zaključek s košem. Svoje je dodalo še nekaj sodniških odločitev in pri rezultatu 8:14 po 6 minutah tekme in naletu gostov iz Bistrice je domači trener izkoristil minuto odmora. Po dmoru je domačim uspel povratek in konec sedme minute je semafor kazal 13:14. Možata igra, ki je včasih bila res “na nož” je pripeljala do izida četrtine 15:16.

V naslednjih desetih minutah so se gostje sprva nekoliko oddaljili in si ponovno na račun domače nezbranosti pri zaključevanju napadov priigrali rahlo prednost (po 12 minutah rezultat 15:23). Pajčevino na košu gostov je prekinil šele Juvan, ki je vstopil v igro šele v tej četrtini. Nad njim je bila narejena tudi osebna napaka. Prosti met za 2+1 je izvedel uspešno. Zdelo se je, da je s tem soigralce ponovno motiviral in na sredini 2. četrtine so bili pri rezultatu 24:25 gostje tisti, ki so zahtevali minuto odmora. Vendar neuspešno. Domače je še dodatno podžgal Štrukelj, ki je za nekaj minut zamenjal Ivačiča in na igrišču prikazal nekaj odličnih potez. Tako so domači po 18 minutah ponovno prišli do vodstva pri rezultatu 30:29. Ponovno je v igro vstopil Ivačič, ki je do konca polčasa nadaljeval z razigravanjem in goste je pred naletom domače ekipe rešila sirena. Ob polčasu rezultat 36:33.

Po odmoru sta nasprotnikovo mrežico takoj načela Ivačič in Janža z zadetima meta za tri točke, za gledalce pa sta poskrbela Ambrož in Marolt; slenji je uspešno zaključil “alley up” podajo kapetana. Ambrož je tudi lepo asistiral Ivačiču, ki je naslednji napad izkoristil veliko luknjo Bistriške obrambe. Po dveh minutah drugega polčasa in ob delnem izidu 10:2 v prid domačih so gostje ponovno zahtevali minuto domora. Vendar to ni ustavilo Lastovk, ki so šenaprej letele višje in višje… Ivačič je med drugim z odličnim delom v obrambi priboril žogo in podal Čadu, ki se je lepo odkril v protinapadu in ni imel težjega dela spraviti žoge v koš. V 27. minuti tekme so pri rezultatu 58:38 gostje ponovno zahtevali minuto odmora. Četrtina se je končala s prednostjo 17 točk za domače.

V zadnji četrtini domači zopet niso bili najbolj zbrani, težko so prišli do zaključka, veliko so naredili napak v obrambi inn gostje so to izkoriščali. In tako je bil primoran trener Vidic vzeti minuto odmora že 7 minut do konca po delnem rezultatu 0:8. Toda domačim ni uspelo priti nazaj do višje prednosti, toda igra je zadostovala za zmago s končno prednostjo 12 točk.

Po tekmi je eden ključnih igralcev in motivatorjev Žiga Ivačič komentiral:

Tekma je bila, kot smo pričakovali, zelo težka; nasprotnik je nudil trd odpor. Na začetku 3. četrtine smo se zbrali, upoštevali navodila trenerja, šli v tekmo bolj ostro in naredili rezultat ter nato tekmo varno pripeljali do konca.

Na splošno je srečanje ponudilo nekaj minut lepe košarkarske predstave, a domači imajo v igri še veliko rezerve in tega se zaveda tudi domači trener Matic Vidic, ki bo naboljše iz fantov poskušal iztisniti na zadnji tekmi prvega dela v sredo, ko gostujejo v Komendi.

Med polčasom je nastopila tudi plesno-navijaška skupina Ladybirds, ki je 80 gledalcem popestrila čakanje na drugi polčas.

STATISTIKA:

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.