Mladinci v Radomljah postavili trdnjavo

Mladinci so v domači dvorani v Radomljah z zmago nad KD Ilirijo postavili trdnjavo, ki je ne bo lahko razrušiti.

Lastovka : Ilirija

74 : 66

(13:14, 13:18, 18:14, 30:20)

Tekmo smo začeli nekoliko zadržano, zato so gostje že kmalu povedli. Tokrat je trener Janža začel z neobičajno prvo peterko. Tekmo so tako tačeli Ulčar, Trojar, Cigič, Škerjanc in Dvoršak. Vendarle se je igra nekoliko razživela šele proti koncu četrtine, ko je Rakun z nekaj odličnimi prodori v sredino in dvema košema z osebno napako nasprotnika nakazal, da so v igri še velike rezerve.

V drugi četrtini se nivo igre ni več dvigoval in nismo prišli bližje nasprotniku, vendarle pa je dobra obramba poskrbela, da Ilirija ni prišla do občutnejše prednosti. Rezultat polčasa 26:32 je s svojo prvo trojko zaključil Trojar. V tretji četrtini smo se počasi le uspeli približati gostom, rezultat 44:46 pa je napovedoval zanimiv boj v četrti četrtini. Ta se je začela silovito in po odlično dosojeni nešportni osebni napaki zadnjega igralca v obrambi nad domačim Kovačem je bilo jasno, da se je domači stroj dokončno ogrel. Po tej napaki smo Lastovke počasi in vztrajno pridobivale na prednosti. Zalomilo se je edinole še v 9. minuti, ko je po nepotrebnem Trojar dobil tehnično napako, ki je bila tudi njegova peta. Takrat bi gostje zaradi živčnih trenutkov v domači vrsti še lahko tekmo prelomili, vendar jim obrat ni uspel. Po seriji os. napak gostov in dokaj zadovoljivem izvajanju prostih metov je bilo 30 sekund do konca srečanja že jasno, da je razlika neulovljiva.

Na tekmi se domači še nismo zares razigrali, rezerve so. Tako smo pogrešali večji prispevek Ulčarja, ki danes res ni imel svojega dneva, rezerve so tudi še v igri na postavljen napad, prav tako pa dvema igralcema sploh ni bilo potrebno vstopiti v igro. Pohvalen je prispevek Trojarja, ki je bil prvi strelec ekipe, Marčuna, ki je s svojimi 8 zadetimi prostimi meti v ključnih trenutkih potrdil zmago. Prav tako pa ne velja pozabiti vseh ostalih, ki so prav tako ekipno pripomogli k uspehu.

S tribun nas je podpiralo tudi 25 gledalcev.

STATISTIKA

Ulčar T. 5 /1*3/, Marčun A. 16 (8/16), Repanšek D. –, Vidmar Trojar T. 20 /2*3/ (4/6), Prešeren M. –, Podobnik M. 1 (1/2), Kovač P. 2 (2/2), Cigič L. 1 (1/2), Škerjanc J. 7 (3/7), Lavrič B. 4, Dvoršak R. 10 (2/4), Rakun M. 8 (0/2)
EKIPA: 74 /3*3/ (21/41)

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.