ZANIMIVO: Intervju Gregor Glas

Pogovor z mladeničem, ki ve, kako se igra to igro.

Če so Dražena Petroviča poimenovali Mozart košarke, lahko Gregorja Glasa poimenujemo Picasso košarke zaradi njegove vsestranskosti in samozavesti.
Ta fant preprosto zna in si upa igrati košarko.

Košarkarskim navdušencem Gregorja ni potrebno posebej predstavljati. Za tiste, ki ga morda še ne poznate in poudarek je na še, naj navedem le nekaj dejstev. Gre za petnajstletnega mladeniča iz Krškega, za katerega lahko z mirno vestjo trdimo, da bo na košarkarski sceni pustil velik pečat. Član reprezentance U16, na U14 SloveniaBall 2015 izbran v prvo petorko turnirja, igralec zaželen s strani vseh klubov, sedaj pa ponosni član KK Primorska.

Za nas si je vzel nekaj časa in se nam podrobneje predstavil.

Kakšni so bili tvoji prvi začetki v košarki?

Sprva mi je bil nogomet najljubši šport, kasneje pa sem sledil športni poti brata in bratranca, ki sta oba igrala košarko. Tako sem tudi jaz začel trenirati košarko in opustil igranje nogometa. Je pa šport zelo prisoten v naši družini in ne predstavljam si, da ne bi bil del mojega življenja.

Imaš v športu kakšnega vzornika?

Na slovenski igralni sceni mi je največji vzor Goran Dragič, predvsem zaradi hitrosti njegove igre in iznajdljivosti. V NBA pa mi je zelo všeč Kevin Durant.
Opazovati tako visokega športnika s tako dobro koordinacijo in tako visokim izkupičkom zadetih metov je res užitek.

Kako usklajuješ šolske obveznosti, treninge in tekme?

Zavedam se pomembnosti izobraževanja. V šoli sem zaradi košarke veliko odsoten, zato imam kar precej zasedene popoldneve, da nadoknadim zamujeno.
Veliko mi pomagajo tudi sošolci in učitelji. Je pa zelo naporno uskladiti treninge in šolo, sploh ko sem utrujen, a poleg uspeha v športu si želim uspeha tudi v šoli.

Na kakšen način se zabavaš?

Košarka je moja zabava, ravno zato sem morda v njej tako dober. Poleg šole mi redkokdaj ostane še kaj časa za zabavo. Takrat gre predvsem za druženje s prijatelji.

Zakaj si se odločil za KK Primorska in kako se počutiš v novem klubu?

Za klub KK Primorska sem se odločil ne le zaradi igranja v 1. članski ligi, ampak predvsem zato, ker igram in treniram z zelo dobrimi igralci, od katerih pridno nabiram znanje in tako optimalno napredujem v košarki. Vsi soigralci me zelo podpirajo in mi svetujejo, kar je za moj športni razvoj neprecenljivo. Tudi razmere in pogoji za trening so na res visoki in kakovostni ravni, tako da sem vesel, da sem član tega kluba.

Dosežek, na katerega si trenutno najbolj ponosen.

Najbolj sem ponosen prav na letošnje evropsko prvenstvo, kjer smo se z dobrimi igralci in zaradi res dobre igre uvrstili v divizijo A in tako izpolnili naš cilj, ki smo si ga pred prvenstvom postavili.

Si želiš nekoč zaigrati tudi izven meja Slovenije?

Verjetno ni igralca košarke, ki se ne želi dokazati v tujini. Tudi sam nisem izjema. Prvi cilj je Evroliga, kasneje tudi NBA, ampak pot do tam je še dolga in naporna, tako da o tem sedaj ne razmišljam. Trenutno želim izpolnjevati moje znanje košarke in si pridobivati izkušnje z igranjem v 1. članski ligi.

u16stozice

Comments are closed.