Tekma med člansko ekipo Vzajemci Lastovke in Prijatelji Lastovke.

Torek 30.12.2014,
Košarka nikakor ni individualna igra. Je tudi veliko več, kot zgolj ekipen šport. Je igra, ki v sebi združuje duh ekipe in navijačev. In prav tej povezanosti je bila namenjena torkova tekma, na kateri smo se pomerili Vzajemci KK Lastovka in prijatelji Lastovke.
Odigrana tekma je bila naš način, da rečemo HVALA vsem vam, navijačem, podpornikom, bivšim igralcem in prijateljem kluba, ki neumorno deluje pod pridno roko Bojana Čada. In prav ekipa v sestavi omenjenih podpornikov, se je pomerila proti trenutni članski ekipi, na čelu s trenerjem Muharemom Vugdalićem. Za pravično sojenje je poskrbel Matej Burger, ki je bil glavni (in edini) sodnik na tekmi. Da je čisti »multipraktik« je še enkrat dokazal Gašper Bolhar, ki je tekmo povezoval, fotografiral, komentiral in tudi igral.
Po nekaj uvodnih zbadljivkah na račun nasprotnikov, se je tekma začela v sproščenem vzdušju. Obe ekipi sta pokazali željo po zmagi, a na koncu je ekipi prijateljev Lastovke le »malo« zmanjkalo do zmage nad člansko ekipo, ki trenutno zaseda 1. mesto na lestvici 2.SKL.
Med samim tekmovanjem smo izvedli tudi tekmovanje trojk v metih iz bližine, prostega meta, trojke in meta iz sredine. Vse mete je najhitreje zadela trojka »Aljaž Janža, Jure Mišič, Miloš Kunaver«. MVP (najbolj zaslužen igralec) tekme pa je postal Luka Cerar iz ekipe prijateljev Lastovke.
Analizo smo po tekmi opravili v naši “bazi” Agro Pub, kjer smo se v sproščenem vzdušju, pogovorili o spornih odločitvah sodnika. Beseda je padla tudi na temo »napačnih« odločitev trenerjev. Najpomembnejši je bil prav gotovo zaključek, kjer smo se prav vsi strinjali, da je treba tak dogodek prav kmalu ponoviti.

Comments are closed.