Zmagovalen vikend KK Lastovke!

V preteklem vikendu so nastopile 4 ekipe KK Lastovke in prav vse odšle po zadnjem sodniškem pisku z dvignjeno glavo s parketa.

Starejši pionirji so odigrali tekmo proti Postojni. Po izenačenem srečanju so v knočnici ohranili mirne glave in dosegli sploh prvo zmago v sezoni. Verjamemo, da bo to lepa vzpodbuda za prihodnje delo.
Kadeti so igrali proti Mariborski ekipi Borut Besedič- Čiro in prav tako prikazali nekaj lepih potez. Gostje, fizično precej močnejši in starejši so bili trd nasprotnik, vendar so naši fantje prikazali več tehničnega znanja in tekmo obrnili v svojo korist.
Spet se je izkazal Lovro Roglej s 36-imi točkami, odlično je odigral mladi Luka Rener, ki je 15-im točkam dodal še kopico podaj, tudi ostali fantje pa si zaslužijo pohvale.
Člani so igrali tretje kolo proti izjemno čvrsti in do te tekme še neporaženi ekipi Triglava iz Kranja. Upravičeno smo pričakovali trdo in moško tekmo. Mladi domači fantje so takoj na žačetku pokazali, da nameravajo svojo kožo izredno težko prodati in takoj povedli z 12:0. Naši fantje so se do konca četrtine zbrali, znižali zaostanek na samo 2 točki, v polčasu pa prišli do prednosti 5-ih točk. (37:32).
V tretji četrtini so se naši fantje popolnoma prebudili, prišli prvič tudi do dvomestne prednosti, vendar domačin vseeno ni in ni hotel popustiti. Kljub poskusom domačih igralcev Triglava, ki so se izkazali kot izjemno dobra ekipa pa vseeno naši fantje presenečenja niso dovolili, odigrali so pametno in zrelo do konca tekme in jo slavili z rezultatom 76:64. Tako sedaj zasedba Lastovke ostaja na samem vrhu razpredelnice, kot edina še neporažena ekipa v ligi. Čestitke!
V nedeljo pa so se pomerili še mladinci. Po dobri in borbeni igri so premagali vrstnike iz ljubljanskih Parkljev. Vsi fantje si za igro proti ekipi (tako pravi njihov vodilni mož), ki proizvaja najboljše mlade igralce v Sloveniji, zaslužijo pohvalo. Zmagali smo z rezultatom 71:61. Mi smo na tekmi igrali na rezultat, saj si želimo zmag in menimo, da “proizvajanje igralcev” pomeni tudi premagovanje nasprotnika. Naši igralci pa so še mlajši kot nasprotnikovi, tako da imamo tudi mi nekaj kapitala za naslednja leta! Nasprotnik je večino tekme, tako kot naše prvo medsebojno srečanje “preživel” v ozki conski obrambi in tako razvijal svoj potencial, mi pa smo jim temu primerno zadeli kar nekaj metov za tri točke.
Čestitke vsem ekipam

Comments are closed.