KK Vzajemci Lastovka na ambiciozni poti

Vodstvo KK Lastovka je v dveh letih uspelo postreči z načrtovano potjo domžalskega kluba, ki se je že lani boril za uvrstitev v 1. Košarkarsko ligo Telemach. Letošnja sezona se je začela povsem po željah Lastovke (vodilni v 2. ligi in edina neporažena ekipa), hkrati pa je klubsko vodstvo razkrilo želje in cilje, predvsem pa odprlo novo poglavje t.i. managementa. Članska ekipa se po novem imenuje Vzajemci Lastovka.

Podjetje Vzajemci d.o.o. je potrdilo sodelovanje z Lastovko, dan preden je vodstvo kluba minuli konec tedna na predstavitvi s poslovno večerjo naznanilo strategijo za prihodnjih pet let. Ob prisotnosti celotnega vodstva, članske ekipe, trenerjev in poslovnih partnerjev je direktor kluba Matej Burger dejal: »Domači čvrsti temelji in zdrava rast sta nam omogočila, da razmišljamo zelo ambiciozno. Klub je tako dobro organiziran, da lahko naredimo vse kar si začrtamo. V ekipi in v klubu želimo ljudi, ki bodo sledili našim ciljem. Letošnji cilj je uvrstitev v ligo Telemach, srednjeročni cilj pa, da sežemo v sam vrh slovenske košarke. Zaradi naprednih načrtov in maksimalnih športnih motivov, verjamem, da nam bodo zaupali tudi pokrovitelji. Vzajemci so nam že, ker so prepoznali ambiciozno športno sredino.«

KK Lastovka je že poleti postregla z odlično idejo, saj je objavila razpis za štipendiranje in pod svoje okrilje vzela sedem košarkarjev, hkrati pa je v sodelovanju s centrom za socialno delo omogočila brezplačno vadbo mladim nadobudnim igralcem.

Vzpenjajoča Lastovka bo zagotovo konkreten dodatek k bliskovitem dogajanju na košarkarski sceni v Domžalah, saj tudi glavni sponzor KK Helios Suns prikazuje povsem svežo in všečno pot, vsaj kar se marketinga tiče.

Članska ekipa Vzajemci Lastovka je v 2. ligi še neporažena, že to soboto pa jih ob 17h v Hali Komunalnega centra čaka, še lani, prvoligaški Slovan.

Avtor: Gašper Bolhar, vir: www.domzalec.si

Comments are closed.