Od domače publike s porazom v zadnjih sekundah

Na zadnji tekmi sezone, ki se je zaradi kvalifikacij za ligo Telemach nekoliko podaljšala, so naši fantje v zadnjih sekundah izgubili proti prvoligaški Elektri iz Šoštanja.

Lastovka : Elektra

78 : 80
(21:22, 20:18, 22:16, 15:14)

Gledalcev: 150
STATISTIKA

Poročilo

Tekmo sta ekipi začeli kot na zadnjem srečanju – v vodstvo smo se prebili domači, nato pa proti koncu prve četrtine povedejo gostje iz Šoštanja. Klljub priložnosti pa tokrat po prvih 10 minutah vodi Elektra.
A ne za dolgo. Že v prvi minuti nadaljevanja je Percel s trojko rezultat poravnal na 24, do sredine četrte minute pa smo povedli za 6 točk in gostujoči trener Rizman je zahteval minuto odmora. Očitno se je obrestovala, saj so v naslednji minuti njegovi košarkarji z delnim izidom 0:6 izenačili. Po domnevnem simuliranju osebne napake v napadu Ucmana, ki je zato prejel tehnično napako, pa tudi prešli v vodstvo. Minuta odmora domačega trenerja Vugdalića nedolgo zatem je pripomogla, da so se naši fantje zopet približali in na polčas odšli zgolj z minimalnim zaostankom.
Boj se je nadaljeval tudi v tretji četrtini, ko sta se ekipi večkrat zamenjali v vodstvu, a do večje prednosti ni prišla nobena.
Tako vse do konca, ko so naši fantje 25 sekund do konca tekme rezultat izenačili. V napad je krenila Elektra, kateri smo odvzeli žogo, prešli v napad, kjer pa je Korošec grdo zgrešil met za tri točke. Ostalo je 0,8 sekunde do konca, trener Rizman je vzel minuto odmora. Po minuti odmora pa so gostje izvedli uigrano kombinacijo s hrbtnim blokom in Bajramlić je imel prosto pot do koša. Sledilo je slavje gostov in razočaranje domačih fantov.

S tem si je Elektra zagotovila obstanek, nam pa preboj ni uspel. Zadnjo tekmo bodo fantje odigrali že v PETEK, 23. 5. 2014 ob 19. uri v Šentjurju.

Izjave

Muharem Vugdalić, trener Lastovke: “Od domače dvorane smo se poslovili s solidno predstavo. Škoda, da smo prejeli koš v zadnji sekundi tekme. Če bi zmagali, bi to bilo zasluženo. Elektra je izkoristila svoje izkušnje. Mojim igralcem le zamerim, da se niso držali navodil. To se pač zgodi. Čestitam mojim igralcem za borbeno tekmo in odličen napad. Odigrati moramo še pošteno tekmo v Šentjurju, potem pa bomo videli, kako naprej.”

Žiga Percel, igralec Lastovke: “Odigrali smo dobro tekmo. Tudi če bi mi zmagali, to ne bi bilo nepošteno. Čestitke Elektri. Mi smo se borili in na žalost izgubili srečanje. Zahvalil bi se navijačem za podporo. Do konca nas čaka še ena tekma. Gremo naprej.”

Vladimir Rizman, trener Elektre: “Čestitke Lastovki za izredno tekmo. Nasprotnik je igral pošteno. Na koncu smo imeli akcijo, ki smo jo načrtovali. Zadeli smo koš in zmagali. Tudi zmaga Lastovka pa ne bi bila nezaslužena.”

Sanel Bajramlić, igralec Elektre (za portal Slovenska košarka): “Tekmo smo slabo odprli, s čimer smo Lastovki dali občutek, da lahko z nami normalno igra. Ker se nismo uspeli sprostiti, smo prišli do napete končnice. Kar se tiče zadnjega napada, lahko rečem, da je bilo malo zmede v nasprotnikovi obrambi. Tako da lahko rečem, da sem izkoristil napako Lastovke in dosegel odločilni koš.  Za zadnji napad je bila zarisana akcija za šuterje. V primeru, da bi prišlo do prevzemanja, pa bi akcijo zaključil bloker, kar se je na koncu tudi zgodilo.”

Jan Rizman, igralec Elektre: “Odigrali smo eno od slabših tekem. Videli se je, da so domačini brez kakršne koli nervoze zadeli nekaj težkih metov. Kdorkoli bi zmagal, bi to bilo zasluženo. Tekma ni bila lepa za gledalce, saj je bilo nekaj grobih potez. Morda tudi kakšna nesramna, a to je sestavni del športa.”

 

Fotogalerija

Fotogalerija s fotografijami Tomaža Sinigajde sledi.

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.