Niz porazov se nadaljuje

Trenda tudi ta konec tedna košarkarjem Lastovke na žalost ni uspelo obrniti in zmagati. Velik manko na poziciji organizatorja igre. Kljub temu se forma Domžalčanov stopnjuje.

UKK Koper : Lastovka Domžale

69 : 66
(23:22, 6:18 ,18:11, 22:15)

Gledalcev: 40
STATISTIKA

Domžalčani v Kopru niso mogli računati na kar tri poškodovane organizatorje igre; Ucmana, Ivačiča in še v petek poškodovanega Kunavarja.

Domačini so začeli nekoliko bolje, Lastovka se je še nekoliko lovila z netipičnim organizatorjem igre in prerazporeditvijo igralinih mest (14:8). Toda ne za dolgo; kmalu so gostje zrežirali preobrat in prešli v vodstvo (15:14). Toda domačini so pritisnili in v 8. minuti pobegnili (23:17). Toda ne za dolgo. Lastovka se je prebudila in s serijo 20:0 pokazala, po kaj je prišla v Koper. Ob koncu 16. minute so vodili s 14 točkami razlike (37:23). Šele v 17. minuti so Koprčani ponovno zadeli iz igre. Pred drugim polčasom so bile Lastovke v odličnem položaju, z 11 točkami prednosti (29:40). V 2. polčasu pa je sledil popoln obrat v igri gostujočega moštva in domači so pograbili priložnost in hitro ujeli priključek.Že po 8 minutah drugega polčasa so bili praktično skupaj (47:49). Končni žebelj v krsto pa so Koprčani zabili v zadnji četrtini, ko je zbranost igralcev Lastovke povsem popustila. Še nekaj nesreče in zmaga je ostala doma – v Kopru.

IZJAVA za slovenska-kosarka.si:

Tomi Poplatnik, trener Lastovke: “Pokazali smo dva obraza – 1. polčas je bil po dogovoru, saj so se vsi držali svojih nalog. V 2. polčasu pa nam je padla koncentracija, nasprotniku pa smo dovolili, da se je razigral Miha Markič. V napadu smo bili neorganizirani, poznala pa se je tudi odsotnost (razlog: poškodba) naših organizatorjev igre (Jurija Ucmana in Žige Ivačiča). V petek pa se je na treningu poškodoval še tretji organizator igre Anže Kunaver (zvin gležnja). Zaradi tega smo morali Matevža Korošca žrtvovati na poziciji 1. Vseeno pa mislim, da bi bi bil izid drugačen, če bi se držali dogovorov v 2. delu igre. Nikakor se ne smemo izgovarjati na odsotnost prej omenjenih igralcev. Čestitam Kopru za zasluženo zmago. Tekma je bila lepa za publiko. Srčno upam, da bomo poškodovane igralce čim prej usposobili za igro.”
Trenerja domžalske zasedbe za konec še vprašamo, ali bo pisal Miklavžu, da mu bo prinesel organizatorja igre. “To bi bilo vrhunsko, če bi ga prinesel. Miklavžu bom poslal listek, na katerega bom napisal, da naj pozdravi katerega od naših poškodovanih igralcev.”

 

PREMISLEK

Kljub veliko vloženega truda zaenkrat še nismo uspeli prekiniti niza porazov. Pri tem nas ovirajo poškodbe, problemi z zbranostjo in še nekaj nesreče.
Verjamemo, da bo že na naslednji tekmi bolje. Imamo obdobja dobre igre, ki jih je potrebno povezati in raztegniti preko vseh 40 minut tekme.

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.