Uprava kluba obiskala tabor v Gorjah

V sredo je uprava v času popoldanskega počitka obiskala pripravljalni tabor v Gorjah.
Tabor smo obiskali predsednik kluba g. bojan Čad, bodoči vodja mladinskega pogona g. Matej Šager in predstavnik za odnose z javnostmi Matija Rakun.

Namen obiska je bil predvsem predstaviti novega vodjo mladinksega pogona, g. Mateja Šagra, ki bo tudi trener mladinske in kadetske ekipe. Z delom bo začel septembra, a več o tem v drugih prispevkih.

Vodja tabora, g. Luka Marolt je na vprašanje kako poteka delo v taboru odgovoril:

Treniramo dvakrat dnevno. Prvi dan smo imeli samo en trening, ker smo se še uvajali v celoten režim priprav. Drugi dan smo že trenirali dvakrat.
Jutranji trening traja približno dve uri,vanj pa smo vključili tek po stranskih neasfaltiranih poteh kot ogrevanje, potem razne dodatne teke in vaje za moč, raztegovanje in take stvari. Potlej tek nazaj do doma, kjer opravimo še vaje za moč trupa in na koncu ponovno dobro raztegovanje. Popoldan pa delamo v dvorani; delamo z žogami. Delamo individualne in ekipne vaje, vključujemo različne stvari po različnih dnevih; igre 1 na 1, 2 na 2, sodelovanje visoki-nizki igralec, pravilno sodelovanje in gibanje v napadu, pravilno postavljanje v obrambi in take stvari.
Med treningoma poskušamo spodbujati druženje, zvečer igramo družabne igre. Vmes smo naredili tudi izlet, šli smo se kopat v Blejsko jezero. Še kakšen izlet bomo naredili; v hribe verjetno ne, ker nimamo primerne obutve, ampak kakšno lažjo turo – tu je recimo Blejski vintgar, lahko bi si tudi izposodili kolesa – to imamo na voljo… Nekam bomo še šli, da ne bomo samo tekli in bili v dvorani.
Kar se tiče tabora zaenkrat večjih težav nismo imeli. Naloga nas – trenerjev je, da vzpostavimo nek red in vzdržujemo ritem priprav. na začetku smo se še malo »lovili« ampak potem smo drugi in tretji dan zadevo postavili in je sedaj že nek utečen sistem – da ima vsak neko zadolžitev in da nimo vsi »razbezljani«.
Jaz in Jan (Šoper, op. av.) sva zadolžena za starejše – kadete in mladince, Luka in Luka (Logar in Cerar, op. av.) pa skrbita za najmlajše, tako da smo po parih naredili načrte treningov za čez teden in zaenkrat nama uspeva. zaenkrat delamo stopničko višje, hitreje, malo več je potrebno razmišljati, tako da so treningi malce daljši, da predelamo program v celoti.
Končni cilj tabora je, da ko bodo prišli igralci domov si bodo zapomnili kje so bili, kaj so se naučili, predvsem, da bodo kaj odnesli od tabora. Sevedapa je primarni cilj pripraviti se na prihajajočo sezono.

Preverili smo tudi vzdušje pri igralcih in se prepričali, da utrujenost ni prevelika in da je ekipni duh močan.

~SLIKE IN IZJAVE UDELEŽENCEV SLEDIJO V KRATKEM.~~

Povratek s tabora bo v soboto, 25. avgusta 2012 po kosilu v domu. Povratek v Domžale je predviden okrog 15.30 ure.

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.