Člani do nove zmage na domačem parketu

Veselje ob zmagi. Slika je simbolična. Foto: M.R.

Člani so po težki in živčni tekmi na koncu zasluženo zmagali proti gostom iz Zgornje Savinjske doline.

Lastovka : Nazarje

75 : 66
(19:22, 18:16, 19:6, 19:22)

Gledalcev: 80

V prvih minutah so povedli domači, toda nato so Nazarčani dobili elan in se tudi po zaslugi mnogih napak Domžalčanov počasi oddaljevali. Toda večje prednosti si do konca prve četrtine niso uspeli priigrati.

V drugi četrtini je Lastovki povzročala ozka obrambna postavitev Nazarčanov nemalo problemov, če prištejemo še napake zaradi lastne nezbranosti pa dobimo rezultat: prvi dve minuti niso dali koša. Trener Matic Vidic je bil primoran vzeti minuto odmora, kar se je takoj poznalo na zbranostiv igri domačih košarkarjev. Zgovoren je rezultat, saj so neposredno po minuti odmora naredili delni rezultat 8:0, ob tem pa sta še Juvan (1) in Marolt (2) blokirala mete nasprotnikov pod domačim košem. Naslednje štiri minute smo gledali borbeno in atraktivno košarko. Strmoglavni let Lastovke se je zaključil dve minuti opred koncem polčasa, ko so Nazarjani po delnem rezultatu 12:2 v korist Lastovke vendarle začeli čvrsteje igrati predvsem v obrambi. Ob polčasu je rezultat 37:38 napovedoval zanimivo nadaljevanje.

Pričakovali bi , da bodo domači nadaljevali z igro iz prvega polčasa, toda začeli so zopet medlo, zaspano in priložnost so takoj pograbili gostje in zopet povedli z nekaj točkami razlike. Toda zaspanost je domače kmalu minila in s čvrsto igro v obrambi in uspešno realiziranimi napadi so rezultat počasi, a vztrajno obračali v svojo korist. V 28. minuti si je Žiga Ivačič v napadu poškodoval desni gleženj in moral je na klop. Kljub izgubi pa je semafor po odigranih tridesetih minutah kazal rezultat 56:44

Toda vsi so se zavedali, da kljub razliki tekma še ni odločena. Nazarje so ta pričakovanja izpolnila in četrtino začela z naletom. Domači so jih delno zaustavili šele po dveh minutah, ko so se že nevarno približasli. V nadaljevanju so bili domači zopet nezbrani in dovolili Nazarjam, da se približajo. Toda tri minute in pol pred koncem tekme je Lastovki uspela serija protinapadov in trener Nazarij je bil prisiljen zahtevati minuto odmora. Po odmoru se je igra razživela, strasti so se razvnele in živčnost je tako na eni, kot tudi na drugi stran dosegla vrhunec.  Tako smo do zadnjih sekund gledali borbeno srečanje, ki se je končalo šele po zadnjem sodnikovem žvižgu. Končalo se je z zmago Lastovke in zadovoljnimi obrazi vseh.

Gostujoči trener Franci Rupreht je tekmo pokomentiral takole:

Za nas lepo odigrano srečanje, po dolgem času je bilo tudi v napadu čutiti malo sproščenosti. Bi rekel, da je to tudi zaradi tega, ker smo v tekmo šli povsem neobremenjeno. Čeprav smo bili oslabljeni so se fantje borili in odigrali po svojih najboljših močeh. Bilo je več rotacij danes in to se je tudi po kaki naivni potezi poznalo.
Hkrati bi želel ponovno čestitati domači ekipi za zmago in pa nadaljevanje prvenstva. Uspešen zaključek in seveda to, kar si želijo – preboj v 2. Slovensko ligo.

Domači trener Matic Vidic pa je po tekmi z nami delil svoj pogled na trenutno situacijo:

Nadaljevanje zgodbe preteklih treh mesecev. Malo po pritiskom, ki se je stopnjeval z našimi neumnostmi v prvem polčasu v obrambi. Toda potlej smo v tretji četrtini prejeli izjemno malo točk in tam se je tekma prelomila. Nato smo jo zanesljivo pripeljali do konca, z izjemo parih nespretnosti v obrambi. To so gostje izkoristili in se približali zgolj na 5 točk zaostanka. Toda to smo kasneje razrešili in, predvsem z izkušnjami tekmo pripeljali do konca v našo korist.
Odvalil se nam je velik kamen od srca, ker smo prišli do tiste tekme s Črnomljem, do tekme, ki dejansko odloča. Je pa res, da bo to še ena čisto navadna tekma tekma. Vse tekme do sedaj so odločale in predvsem smo bili na vseh uspešni.
Naslednji teden počivamo, saj naslednji konec tedna nimamo tekme. To nam daje možnost kratkega predaha, predvsem pa je skorajda nujno za sanacijo drobnih poškodb nekaterih igralcev. Seveda se bomo maksimalno pripravili na ekipo iz Črnomlja, da gremo potlej zmagat in, da končamo sezono z izpolnjenim ciljem.

Danes odlični Jernej Čad je po tekmi strnil občutke:

Jaz mislim, da je danes ekipa dokazala, da smo zreli tudi za večje zmage. Da znamo tudi iz minus 10 priti do zmage; ker Nazarje so dobra in izkušena ekipa s Čmerom na čelu. Drug polčas smo odigrali – še posebej tretjo četrtino – v obrambi tako, kot je treba in, kot smo se dogovorili že pred tekmo.
Jaz štejem to zmago kot ekipni uspeh , saj je vsak dal svoj maksimum, svojih 120 procentov in jih prispeval k tej zmagi.

Naslednja tekma čaka člane 17. marca, ko bodo ob 20. uri v Domžalah gostili ekipo Kolpe iz Črnomlja ne TEKMI SEZONE.

Tekmo si bo mogoče ogledati v posnetku, ki bo na KK Lastovka TV predvajan predvidoma od nedelje do četrtka.

STATISTIKA:

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.