Člani preleteli Kamnik

Dva izmed petdesetih navijačev Lastovke, ki so nas spremljali v Kamniku.

Dva izmed petdesetih navijačev Lastovke, ki so nas spremljali v Kamniku. (FOTO: M. R.)

Člani KK Lastovka so se na lokalnem derbiju proti Calcit Basketball Kamnik zgledovali po “letečem orlu” Robertu Kranjcu in poleteli ter preleteli ekipo Kamnika s še drugo zmago proti lokalnim rivalom. S štirinajsto skupno in deveto zaporedno ligaško zmago še naprej kraljujejo vrh lestvice 3.SKL Vzhod in ne poznajo poraza od 3. decembra lani dalje.

Calcit Basketball : Lastovka Domžale

70 : 74
(18:14, 15:22, 25:16, 12:22)

Tekmo so Lastovke začele preveč okorno, s prepočasno igro niso bile kos motiviranim Kamničanom. Kamničani so prišli do vodstva, kljub temu pa se je zdelo, da Lastovke vseeno nadzorujejo potek tekme. Do prvega vodstva so prišli ob polčasu, ko je v zadnjem trenutku iz nemogočega položaja zadel za tri debitant članske ekipe Anže Kunavar.

V drugem polčasu so se kamničani zopet zavihteli v vodstvo in kljub obupnim poskusom Lastovke za dvig forme v igri jim je šele pet minut pred koncem uspelo priti do drugega vodstva na tekmi. Sledila je infarktna končnica, kjer so varovanci Matica Vidica s pomočjo izkušenj tekmo pripeljali do zmage.

Zmaga je bila očitno olajšanje za vse. Z vidno olajšanim in zadovoljnim Aljažem Janžo smo se pogovarjali po tekmi.

Težka tekma, veliko prostih metov, živčnost, ampak Vi “hladni kot špricer ” …

Ja… (Smeh)
Težka tekma. Malo se pozna nervoza pred tekmo s Kolpo (Črnomelj op. a.). Mislim, da kljub temu znamo stopiti skupaj, takrat ko je treba in, da v težkih trenutkih pokažemo, da smo ekipa. In da si zaslužimo uspeh in napredovanje.
Kljub manjšim poškodbam, ki nas v zadnjem času pestijo verjamem v ekipo in gremo naprej.
Na koncu bi rad še čestital ekipi Kamnika za izjemno borbeno igro in močan odpor, ki so ga nudili.

Tudi trener Matic Vidic je po tekmi povedal:

Pričakovano težka tekma, v kateri nikakor nismo našli svojega ritma do pet minut pred koncem. So pa na koncu prevagale izkušnje in kanček športne sreče, ki smo jo v tem trenutku potrebovali.
Dve točki sta dve točki, trdo prigarani. Sedaj nas čaka nova tekma proti Nazarjam, na kateri bomo še pod večjim pritiskom… Je pa res, da bomo igrali doma.
Tu (v Kamniku op. a.) se je že marsikateri favorit opekel in današnja zmaga je tako vredna čistega zlata.

Kot je že trener Matic Vidic rumene šampione čaka nova tekma že naslednjo soboto, 3. marca, ko v goste v Domžale prihaja ekipan Nazarij iz Zgornje Savinjske doline. Upamo, da nas bo podpora polne dvorane ponesla do novo zmage.

Poročilo portala kamničan.si.

STATISTIKA

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.