Osma zaporedna zmaga ni bila lahka

FOTO: Peter K.

Slika je simbolična. FOTO: Peter K.

Lastovka v boju za 2. SKL težko premagala goste iz Komende.

Lastovka Domžale : Komenda Hram Gorjan

74 : 63
(18:10, 19:22, 17:18, 20:13)

Gledalcev: 50

Po tekmi je trener Matic Vidic olajšano komentiral:

Zmagali smo, ja… Začeli smo odločno v obrambi, kjer smo v 1. četrtini dobili samo 10 pik. Težko je šlo v napadu, saj smo izgubili kar nekaj žog, pa tudi met od daleč ni stekel. V drugem delu so gostje začeli počasi loviti našo prednost, nismo igrali dobro v obrambi, saj smo dobili 22 pik.

V 3. četrtini smo se zbrali, odigrali solidno v obrambi, je pa res, da bi lahko ujeli še kakšno žogo več. Nikakor se nismo mogli odlepiti, uspelo nam je šele dobrih 5 min do konca zadnjega dela (64-55), prednost pa smo zanesljivo zadržali do konca.

Dejstvo je, da se vsi zavedamo pomembnosti in teže vsake tekme, saj praktično nimamo pravice do kiksa, če želimo napredovati ligo višje. Zato je naša igra v krču, sploh kadar ne igramo dobro v obrambi in posledica so težki koši v napadu. Je pa tudi res, da kar nekaj zadnjih nasprotnikov prihaja v Domžale sproščenih, tako kot recimo  danes, in nimajo česa izgubiti ter nam tako povzročajo nemalo težav.

Po drugi strani je Matevž Korošec komentiral dogajanje takole:

Prvih 10 minut tekmo smo se nekako držali trenerjevih navodil ter igrali zavzeto, potem pa je prišlo 10 slabih in Komenda je začutila, da se lahko ta večer kosa z nami. Polčas smo sicer dobili z nekaj točkami razlike, pa vendar naša igra ni bila, kot bi si želeli. V drugem polčasu smo tekmo pripeljali do zmage, ampak igra nas ni zadovoljila.

Sedaj nas čakajo še težje in pomombnejše tekme do konca sezone, ki pa se jih bo treba lotiti drugače. Verjamem v našo kvaliteto in ekipni duh ter, da se bomo na koncu veselili željenega cilja, to je uvrstitve v 2.ligo.

 

Naslednja tekma čaka člane v soboto, ko se odpravljajo na povratno tekmo največjega derbija; v Kamniku bodo poskušali še drugič premagati lokalne rivale.

STRELCI:

Ambrož 13 (1×3),  Janža 12 (4:4), Čad, Belingar, Marolt 14 (2:2), Antolin, Ivačič 13 (3:4), Dimec 6 (0:1), Štrukelj, Juvan 8, Korošec 8 (4:4), Kunaver.

STATISTIKA

Sledi...

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.