Zimska pravljica v Lenartu

Zimska pravljica v Lenartu

Slika: www.rtvslo.si

Člani so na gostovanju v zasneženem Lenartu premagali ekipo None.

NONA Lenart : Lastovka Domžale

71 : 79
(24:23, 17:14, 8:23, 22:19)

To sobotno popoldne, ko so se zmage željni člani iz Domžal odpravili proti Lenartu je živo srebro zunaj prilezlo do -10°C, v zraku pa so se v vetercu preganjale snežinke. In zu se naša prevljica začne.

Na poti kljub zimskim razmeram na avtomobilski cesti nismo imeli težav in smo v Lenart, ki je spokojno čakal pod nekajcentimetrsko snežno odejo, prispeli dobro razpoloženi.

Tekmo so gostje začeli silovito in si priborili osem točk prednosti v prvih minutah. In zdelo se je že kar preveč pravljično – in to z razlogom. Nasproti je namreč stala izkušena ekipa None. Ti so si jih podredili v svoj ritem igre – počasi in na postavljen napad, kjer so močnejši. Prav tako so bili domači uspešni izza črte za tri točke. Tako so ob podpori nekaj več kot 100 gledalcev povedli in vodstva v prvem polčasu niso izpustili iz rok.
Da ni prišlo do preobrata je najbrž botrovalo tudi dejstvo, da je na začetku druge četrtine Aljaž Janža prejel tehnično napako po tem, ko je bil nad njim storjen prekršek, ki pa ni bil dosojen.

V drugem polčasu pa preporod Lastovke, ki je gostiteljem končno vsilila svoj tempo igre; hitri prodori, protinapadi in iznajdljive asistence so rezultat kmalu obrnile na glavo in z rezultatom četrtine 8:23 prišle do željenega vodstva.

V četrti četrtini so vodstvo ohranjali vseskozi, čeprav igre niso nadaljevali v tako silovitem tempu. Ekipa NONE Lenart se je z vsemi sresdstvi upirala, vendar se Lastovke do zadnje sekunde niso dale in tako pravljico pripeljale tja, kamor je treba – do srečnega konca.

Po tekmi je trener Matic Vidic z vidnim olajšanjem povedal:

Dve točki sta dve točki.
Bilo je grdo. Zakaj? Zato, ker smo igrali grdo, sploh prvi polčas. Igra je trenutno manj pomembna, pomembni sta točki.
No, seveda je pomembna tudi igra. Vemo, da se prvenstvo osvaja na majhnih tekmah. Še enkreat ponavljam, da sta dve točki trenutno najpomembnejši. Je pa rres, da imamo še veliko stvari za dodelati. Je pa jasno, da če teh stvari ne naredimo 200% težko igramo proti ekipam, tudi proti tistim iz spodnjega dela lestvice.
So pa fantje pokazali, sploh v tretji četrtini, da če dajo od sebe vse, da se lahko izvlečemo tudi iz take godlje, na kakršni smo na tej tekmi bili po prvem polčasu.
Osvojili smo dve točki, pred nadaljevanjem pa moramo popraviti i8n nadgraditi nekaj elementov igre, da bomo lahko znova osvajali točke.

Če povzamemo je ekipa Lastovk prikazala večino časa povprečno predstavo, ki jo je v tretji četrtini nadgradila ter tako prikazala prave zmožnosti ekipe. Ekipa je delovala homogeno, izstopa le Luka Marolt, ki je igral praktično celo tekmo, prispeval 28 točk, 14 skokov in dve žogi.

Naslednja tekma čaka Lastovke v soboto, ko se bodo doma pomerili z ekipo Vranov z Vranskega.

STATISTIKA:

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.