Člani dokazujejo, da niso muha enodnevnica

Člani že drugi krog na vrhu lestvice 3. SKL Vzhod. Tokrat so premagali posavje Krško.

POSAVJE KRŠKO : LASTOVKA DOMŽALE

62 : 74
(11:20, 16:16, 15:18, 20:20)

Tekmo so gostje iz Domžal začeli zavzeto in visoko motivirano. Našli so recept za obrambo gostiteljev ter si priigrali kar nekaj odprtih metov. Toda v zaključkih so bili nezbrani, zato si niso že na začetku priigrali večje razlike. Kljub nezanesljivosti v napadu pa so v obrambi postavili zid, ki so ga držali cel prvi polčas, saj so prejeli le 27 točk.
V 2. četrtini je tudi v zaključkih steklo in z, na oko všečno igro so vodili že za 14, a zaradi rahle nezbranosti v zaključku četrtine so  na polčas odšli z le 9 točkami prednosti.
Drugi polčas so se gostitelji iz Krškega razigrali, se približali že na 4 točke in šele proti koncu četrtine je Lastovkam uspelo rezultatsko prednost vrniti in celo povečati.
v četrti četrtini so gostitelji poskusili znova, toda tudi tokrat so lastovke do konca srečanja prednost zadržale, ter po težki tekmi z na trenutke umazano igro, prišle do zaslužene zmage. S to zmago so si zagotovile, da ostanejo 1. na lestvici.

Po skupni večerji v enem od Krških lokalov smo z igralcem Luko Maroltom opravili miniintervju.

Kako komentirate današnjo tekmo?

Današnja tekma je bila za nas pomembna, saj smo morali po zmagi nad Krko potrditi, da lahko nadaljujemo v tem ritmu; da zlahko zmagujemo.
Potek tekme smo vseskozi kontrolirali in mislim, da ekipa Krškega ni nikoli prišla do vodstva. Čeprav so se enkrat nevarno približali smo se uspeli ponovno zbrati  in odigrati, kot je treba do konca. Nadaljevati moramo v tem ritmu, dobro trenirati in zmagovati do konca.

Čemu pripisujete začetno nezbranost pri zaključkih? Prišli ste do odprtih metov, ki jih nato niste zadeli.

Mislim, da je šlo za pomanjkanje koncentracije, da niso bili vsi z glavo pri stvari. Ampak mislim, da je šlo predvsem za pomanjkanje koncentracije.

Potem padec na začetku drugega polčasa?

Verjetno so se oni med polčasom dogovorili, da bodo igrali agresivneje, kar tudi so. Zadeli so nekaj lahkih košev oziroma odprtih metov za tri točke in to jih je rezultatsko približalo ter hkrati dvignilo na višji nivo igre.
Ne vem, kaj je botrovalo kasnejšemu našemu izboljšanju igre oziroma lahko, da so nasprotniki postali utrujeni. Mi smo nato tekmo pripeljali tja, kamor smo jo želeli – do zmage.

To je tako že deveta zmaga Lastovk v tej sezoni. Letos ima Lastovka tako že 21. januarja enako število zmag kot lani v celi sezoni. O skrivnosti napredka smo se pogovorili z najizkušenejšim igralcem Aljažem Janžo.

Čemu tak preskok?

Par novih igralcev, dobra ekipa, dobra atmosfera – pozitivno naravnana, to pa je rezultat tega, kjer smo trenutno. Verjamem, da smo sposobni napredka; da posežemo še višje.

Pa obeti za prihodnost?

Naš cilj je napredovanje v 2. ligo. Naredili bomo vse, da pridemo tja. Korak po korak, tekmo po tekmo, potem bomo pa videli, kako bo šlo.

Tudi na tej tekmi se je zopet pokazal ekipni duh, ki pomaga pri uigranosti in, da vsak igralec maksimalno opravi svojo nalogo. Kot večkrat ponovi trener Matic Vidic, pomembnih je vseh 12 igralcev, vsak s svojo nalogo. V zadnjem času jo, glede na rezultate, očitno opravljajo z odliko.

Naslednja tekma jih čaka v soboto, ko bodo gostili ekipo Olimpija mladi.

STATISTIKA:

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.