Člani doma do 1. mesta na lestvici

Člani so doma v derbiju prvouvrščenih poravnali račune z gosti iz Novega Mesta.

KK Lastovka : KK Krka mladi

85 : 65
(26:13, 20:20, 20:14, 19:18)
Gledalcev: 130

Člani so tekmo že nestrpno pričakovali. Pred tekmo so bili zelo motivirani, tekmo pa so začeli z veliko željo. Dobili so sodniški met ter takoj od začetka pokazali, da drugega, kot zmage z razliko večjo od 14 točk ne bodo sprejeli.

Že v prvi četrtini se je izkazal Janža, ki je danes definitivno imel svoj dan, veliko je prispeval tudi Ivačič. Luka Marolt je kljub poškodbihrbta že v začetku brezkompromisno atraktivno zabil. Na žalost se je hudo poškodoval Luka Novak, ki srečanja ni mogel nadajlevati.

V drugi četrtini se je razgrel tudi Ambrož, ki si je ob koncu z zbranimi 16 točkami delil 2. mesto na strelski lestvici z Maroltom. Seveda ne smemo izpustiti tudi Juvana, ki je s svojim skokom dal ekipi pomemben prispevek. Seveda je blestel tudi Korošec, ki je z 12 točkami na strelski lestvici na 4. mestu, Dimec pa danes ni pokazal vsega, kar zna. V igro je vstopil tudi Čad.

Predvsem so Lastovke zadovoljne s svojo igro, ki je bila “prijetna na oko” ter tako niso razočarali nekaj več kot 130 gledalcev (rekord članov KK Lastovka); nekateri so glasno spodbujali domače skozi skorajda celo tekmo.

LUKA NOVAK je po tekmi že operiral poškodbo desne tetive in bo imel nogo v mavcu predvidoma naslednjih 6 tednov. Zanj je sezona že zaključena.

Da pa nas poškodbe nebi še bolj klestile se zahvaljujemo fizioterapevtu mag. Maticu Borošaku, ki je Luko Marolta preporodil in njegovo poškodbo, ki mu je oteževala celo hojo saniral ter ga pripravil do vrhunske igre, ki jo je kronal tudi z atraktivnim zabijanjem za gledalce. Res neverjetno delo.

S to zmago so člani prevzeli 1. mesto na letsvici 3. SKL Vzhod. Naslednja tekma jih čaka že v soboto, ko gostujejo pri Posavje Krško.

Med odmori so 130 gledalcev razveseljevale plesalke skupine Ladybirds.
PONETEK tekme bo na ogled na portalu KK LASTOVKA TV.

STATISTIKA (moderirana različica):

 

FOTOUTRINKI S STREČANJA
FOTOGRAF: Peter K.

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.