Člani neporaženi iz Nazarij

Tudi člani so premagali Nazarje. Tako nadaljujejo niz zmag; ta je že 5. (6.) po vrsti.

Nazarje : Lastovka
66 : 93
(21:20, 18:32, 15:24, 12:17)
Tekmo je trener Vidic začel z že dobro vpeljano peterko Ivačič, Novak, Dimec, Ambrož in Marolt. Ponovno se je izkazala, saj je Lastovka povedla. Kljub meglenemu začetnemu sodniškemu kriteriju je Novak večkrat lepo zaključil kontra napad s polaganjem, Janža pa je suvereno zadel izza črte za tri. Proti koncu četrtine so domačini le nekako prišli do vodstva. Končni rezultat prvih 10 minut (21:20) je postavil Juvan ob zvoku sirene, ko je z vrha rakete zadel za dve točki.
Na začetku druge četrtine se je poškodoval Novak; moral je na klop. Juvan je bil še naprej razigran, prav tako tudi Ivačič, ki je demonstriral šolski primer, kako se postaviti, da nasprotnik dobi os. napako v napadu. Tudi Janža je prekipeval od razigranosti; sredi 2. četrtine se je poigral z nasprotnikom tako, da je 4 sekunde do konca napada dobil žogo iz avta, prodrl in pod “favlom” zadel. Prav tako je zadel dodatni prosti met. Novakova poškodba na srečo ni bila tako huda, saj je z igro lahko nadaljeval tri minute pred koncem polčasa. Da je Lastovka v naletu je bilo jasno, kronal ga je Korošec, ki je zadel za tri točke 2,5 minute pred koncem četrtine. Izzid ob polčasu (39:52) je tekmo še puščal odprto, vendarle pa je Lastovko približeval zmagi.
Pritisk gostov tudi v drugem polčasu ni popustil. Za začetek je Korošec položil z levo roko, nad njim je bila narejena tudi os. napaka in tako je metal še prosti met. Uspešno seveda za 2+1. Da se tekma dokončno lomi je bilo jasno v 23. minuti, ko je igralec KK Nazarje dobil tehnično napako, ki so jo Domžalčani seveda izkoristili. Marolt je v trenutkih, ko nam ni šlo fantastično prodrl po levi in ob zvoku sirene 24 sekund ter pod os. napako izsilil dva prosta meta in zanesljivo zadel oba. Janža je v veliki želji – dobiti žogo – šel celo na tla; v 27. minuti je priboril mrtvo žogo. Sedaj je bilo že jasno, da je gostom uspelo rezultatsko tekmo prelomiti.
Tudi v zadnji četrtini tempo ni popuščal. Juvan, ki je imel očitno odličen dan je pokazal še nekaj vragolij s svojega prazničnega repertoarja, dopolnjeval ga je Korošec. V zadnji četrtini je v igro vstopil tudi Rok Žibert; ta tekma je bila njegova zadnja. Tudi zato smo zmago posvetili njemu.
Zaključimo lahko, da je bila tekma odlična, da so se igralci razigrali in zablesteli. Pomembno je tudi dejstvo, da lahko tudi Matevž Korošec blesti in prepričani smo, da bo že na naslednji tekmi zablestel še kdo. A pustimo se presenetiti.
Po tekmi je Juvan strnil vtise:
Kar super, moram povedat. Brez besed, vse “zicerje” sem zadel, resda dobil dve blokadi, ampak sem zadovoljen. Ekipni duh je pa sploh na vrhuncu!
Luka Novak je pokomentiral dogajanje:
Tekmo smo začeli suvereno v obrambi, v skoku dobili nekaj pomembnih žog, zadeli odprte mete in tekmo pripeljali srečno do konca.
Aleksander Gabrovšek:
V primerjavi s prejšnjo tekmo proti Kamniku so sodniki dopuščali bolj borbeno igro, mi smo jo razvili in z njo prepričljivo zmagali.
Za konec pa je svoje dodal še Aljaž Janža:
Vesel sem, da smo zmagali tekmo. Ta tekma je bila za nas pomembna za nadaljnje tekmovanje. Začeli smo igrati kolektivo, tako v napadu, kot v obrambi in želim si, da bi še naprej gradili ta ekipni duh.

Naslednja ligaška tekma čaka Lastovke po premoru, ko 3. decembra gostuje pri Kolpi v Črnomlju, kjer bo lovila 6. zaporedno zmago.

STATISTIKA

FOTOGRAFIJE
Foto: Roman Mežnar (Savinjske novice)

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.