Komentar ob koncu 1. SKL za pionirsko ekipo U14

V nedeljo, 13. 11. smo s pionirsko ekipo zaključili s svojimi nastopi v sezoni 2010/2011 v kategoriji pionirji U14. S to ekipo je pred nami sedaj še nastop na Pokalu mini Spar, vendar o tem kasneje.

S sezono smo pričeli novembra 2010 z nastopi v Novi ligi , kjer smo odigrali 15 tekem. Rezultatsko smo šli v to tekmovanje povsem neobremenjeni, saj smo te tekme izkoristili za uvajanje novincev v ekipo ter uigravanje za 1. SKL U14, ki se je pričela s kvalifikacijskim turnirjem 6. 3. 2011.

Na tem kvalifikacijskem turnirju smo nastopili skupaj z ekipama Ilirije ter Hopsi Polzela. V prvi tekmi smo gostili Ilirjane ter izgubili v končnici tekme za točko, za preboj v 1.SKL pa je bilo potrebno premagati Hopse na popoldanski tekmi, ki so vmes premagali Ilirjo. Zaradi medsebojnega rezultata nam je ustrezala minimalna zmaga, fantje so svoje delo opravili odlično – z zmago 79:73 smo se uvrstili v 1. SKL U14 ter tako izpolnili edini rezultatski cilj, katerega smo si zadali pred začetkom sezone.

V aprilu smo pričeli s tekmovanjem v prvi ligi in že v prvem kolu priigrali prvo zmago za klub v tej kategoriji po več kot treh letih. V nadaljevanju smo igrali proti fizično precej močnejšim ekipam, naša največja pomanjkljivost pa je bila ta, da smo bili skupaj vsega nekaj mesecev, takrat pa je tudi večina fantov šele začela resneje trenirati. Za primerjavo – večina naših nasprotnikov je v taki zasedbi igrala ali trenirala vsaj 2 leti.

Prvi del smo tako končali na dnu lestvice, kar je pomenilo, da bomo 2. del sezone igrali v skupini za razvrstitev od 24. – 36. mesta. Tudi tu smo začeli zmago, v nadaljevanju pa odigrali s prevelikim nihanjem v igri, da bi si zagotovili več kot zgolj poraze. Žal je na koncu nekaj tesnih porazov pustilo grenak priokus – vseeno pa je v igri in v pristopu videti ogromen napredek,  še posebno od začetka sezone, tako da moramo biti z doseženim zadovoljni.

V 2. delu smo na tekmo povprečno dosegali skorajda 72 točk, 79 pa jih prejeli. V primerjavi z lansko sezono smo na koncu prejeli več kot 100 točk manj.

Do konca koledarskega leta ostajamo v enaki zasedbi, saj nas 27. 11. in 4. 12. čaka 2. krog Pokala mini Spar. Nasprotnik bo znan na žrebu 21. 11., ko bo odigran 1.krog. To tekmovanje bomo izkoristili za nadgradnjo našega dela, predvsem v jesenskem delu sezone.

 

Za ekipo U14 (’97 in mlajši) so v sezoni 2010/2011 nastopali:
Luka Torič, Jaka Škrlep, Gašper Šoln, Primož Rozman, Tilen Potočnik, Urban Sajevic, Alen Požar, Andraž Žun, Matevž Dodig, Jan Rode, Žan Rode, Tim Cestnik, Gašper Smerkolj, Primož Jenko, Jakob Kuhar, Gregor Grabnar, Žan Kosmač, Martin Pogačar.

Trenerja: Luka Cerar in Jan Šoper

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.