Članom pripadel sosedski derbi

Člani so doma proti lokalnim rivalom prišli do 4. zaporedne ligaške zmage.

LASTOVKA DOMŽALE : CALCIT BASKETBALL KAMNIK

92 : 73
(20:16, 19:16, 32:18, 21:23)

Gledalcev:100
Tekmo so, priložnosti primerno, igralci obeh ekip začeli polni naboja in želje po zmagi. Domači so bolje začeli in povedli, vendarle pa njihova igra še n bila prava, v obrambi je bilo nasprotniku puščenega preveč prostora. V drugem polčasu je začela naraščati živčnost, domači so poskušali razliko povečati, toda gostom je uspelo držati priključek in razlika ob polčasu (39:32) je tekmo puščala odprto.
Na začetku drugega polčasa se je ekipa Lastovke na krilih navijačev, ki so jih tokrat podpirali tudi s “težkokategornimi” navijaškimi rekviziti, razletela. V 3. minuti drugega polčasa je na semaforju pisalo 46:34. Gostje, ki niso našli odgovora na nalet lastovke so postali nervozni in zaradi reakcij na sodniške odločitve prejeli več tehničnih napak. Posledično je bil izključen tudi gostujočoi trener. Zaradi po njihovem mnenju krivičnega sojenja je hotela ekipa Kamnika v 24. minuti celo protestno zapustiti srečanje. Po prekinitvi in izvajanju prostih metov, ki niso minili brez nove dosojene tehnične napake gostom zaradi komentiranja sodniških odločitev, je bil rezultat konec 4. minute drugega polčasa 52:34. Lastovka je do konca živčne tretje četrtine tekmo uspela rezultatsko prelomiti; rezultat pred zadnjimi 10 minutami je bil 71:50.
V zadnji četrtini smo lahko videli še eno tehnično napako gostov, ko je njihov igralec že drugič na tekmi vstopil v igro z napačno številko dresa. Tako se je števec tehničnih napak na koncu ustavil pri številki 7. Štiri minute pred koncem tekme se je poškodoval kapetan Luka Ambrož; poškodoval si je levi gleženj in ni mogel nadaljevati z igro. Drugače je domača ekipa tekmo rutinirano pripeljala do konca.
Tako so domači pred rekordnimi 100 gledalci prišli do 4. zaporedne ligaške zmage (5., če upoštevamo tudi prijatelsko tekmo z Ježico), ki jih je ponesla do 2. mesta na lestvici 3.SKL Vzhod.

Po tekmi je trener domačih Matic Vidic pokomentiral dogajanje:

Dosegli smo zelo pomembno zmago na tej nenavadni tekmi. Mi smo izkoristili vse, kar nam je Kamnik ponudil in na koncu zanesljivo pripeljali tekmo tja, kamor je treba.
Sedaj smo z mislimi že pri naslednji tekmi, ko naslednji teden gostujemo v Nazarjah.

Organizator igre Matevž Korošec pa je tekmo opisal tako:

Težka tekma, lokalni derbi; vsi smo imeli velika pričakovanja. Moram povedati, da smo začeli dokaj dobro v napadu in angažirano v obrambi, kar nas je v nadaljevanju pripeljalo do vodstva. Sodniških odločitev ne mislim komentirati.
Naša igra nas je na koncu pripeljala do zaslužene zmage. In gremo naprej.

Tekmo je za portal slovenska-kosarka.si komentiral tudi naš najkoristnejši igralec Luka Marolt. POVEZAVA

CALCIT BASKETBALL KAMNIK je tekmo komentiral na nekaterih slovenskih košarkarskih portalih.
-portal Slovenska košarka
-portal kosarka.si

STATISTIKA

 

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.