Člani doma po napeti tekmi zmagali

Člani so danes gostili ekipo NONA iz Lenarta, ki so jo po napeti in živčni tekmi vendarle uspeli premagati. S tem so zasedli 3. mesto na lestvici.

Lastovka Domžale : NONA Lenart

75 : 69
(16:10, 17:21, 20:14, 22:24)

Gledalcev: 30

Tekmo so začeli brez Ivačiča, ki še vedno okreva po poškodbi gležnja in tokrat prvič v sezoni z Aleksandrom Gabrovškom, ki je premagal težave s hrbtom.

Na začektku je igra stekla, gostje niso bili preagresivni v obrambi in tako so domači prihajali do izdelanih metov, vendar niso zadeli (10 zgrešenih v 1. četrtini). Tako so gostje z ozko obrambno postavitvijo in hitrimi protinapadi celo povedli. Vendarle je do konca četrtine domačim uspelo gostom zopet vsiliti svoj tempo igre. K temu je zelo pripomogel Luka Marolt, ki je že pred koncem četrtine dosegel 10 točk.
V nadaljevanju je Juvan z atraktivnim zaključevanjem hitrega protinapada razveselil gledalce. Igro v 2. četrtini je popestril tudi prihod Aleksandra Gabrovška, ki je z borbenostjo dvignil moralo. Kljub temu se je ob koncu gostom uspelo začeti nevarno približevati domačim. Izzid polčasa (33:31) je tako tekmo puščal povsem odprto.
V drgem polčasu so domači začeli agresivneje a zaradi lastnih napak, ki so jih gostje s pridom izkoriščali, se niso mogli rezultatsko oddaljiti. Kljub tehnični napaki gostujočega trenerja – igralca in odlični igri Luke Marolta se je občutnejša prednost kar naprej izmikala. Izkušeni igralci iz Lenarta pa so grozili, da bodo to kaznovali. Gledalci so lahko videli tudi atraktivno blokado Ažbeta Dimca, ki je zablokiral vsaj 20 centimetrov višjega gostujočega centra pri “zicerju”. Da le-ta ni imel svojega dneva smo se lahko prepričali tudi malce kasneje, ko je zgrešil enega od prostih metov.
Zadnja četrtina je bila živčna. Dosojena je bila še ena tehnična napaka gostujočemu igralcu – trenerju in ob izjemnem skoku Luke Marolta v napadu ter le redkim lastnim napakam je domačim končno uspelo priti do 13 točk prednosti. Toda 4 minute pred koncem tekme so gostje zgolj v 20 sekundah razliko zmanjšali za 5 točk. Nato je bila dosojena 3. tehnična napaka na tekmi. Tudi tokrat jo je dobil trener – igralec gostov, ki je, po prekinitvi zaradi zmede s proceduro izvajanja dosojenih kazni moral zapustiti dvorano. Nato so domači strnili vrste in tekmo pripeljali do končne zmage.

Po tekmi je Matevž Korošec, 1. organizator igre komentiral:

Nevem kaj naj rečem. Na koncu zaslužena zmaga. Na začetku smo bili v majhnem krču, v drugem polčasu pa je nekako stekel napad; v obrambi smo začeli igrati agresivneje ter hitreje prehajati v protinapade. In to je to.

Aleksander Gabrovšek pa je takole strnil občutke ob vrnitvi na parket:

Občutki so dobri, igralci so me dobro sprejeli medse. Danes smo se odlično spodbujali in rezultat je zmaga.

Po drugi zaporedni zmagi imajo naslednjo ligaško tekmo šele 5. 11. 2011, ko je na sporedu derbi z Vrani na Vranskem.

STATISTIKA

FOTO UTRINKI
FOTO: Drago Bokal

PR

Medijski predstavnik KK Lastovka.

Comments are closed.