Aleš Fabjan

rojen 1970. v Mariboru, se je s košarko srečal leta 1981 na prvem festivalu mini košarke v Slivnici, kjer je nastopal v ekipi iz Ruš. Od takrat je košarko redno treniral v košarkarskem klubu Ruše do zaključka osnovne šole, ko je odšel v Ljubljano na splošno srednjo vojaško šolo.
V tem času se zaradi šolskega programa s košarko ni redno ukvarjal. Leta 1987 se je vrnil v Maribor in začel igrati v mladinski in članski ekipi Maribor 87, ki je takrat nastopala v prvi slovenski ligi. 1988. leta je z ekipo osvojil drugo mesto na mladinskem prvenstvu Slovenije, dosegel četrtfinale prvenstva Jugoslavije v Pančevu in osvojil prvo mesto na pokalu Alpe Adria. Leta 1989 je sledilo tretje mesto na mladinskem prvenstvu Slovenije in prvo mesto na pokalu Alpe Adria. Po služenju vojaškega roka je nadaljeval košarkarsko pot v domačih Rušah. Po trenerskem izobraževanju je leta 1992 prevzel mlajšo selekcijo iz Ruš in se 1994. srečal z bivšim trenerjem Tonetom Krumpom in bivšo sošolko Alenko Škreblin, ki sta ga povabila na prvi poletni tabor košarkarske šole »Peter Vilfan«. Istega leta je postal Krumpov pomočnik v košarkarskem klubu Maricom Miklavž, s katerim je osvojil pionirski naslov z ekipo fantov letnika 1980.
Kot trener je delal na dveh osnovnih šolah v Mariboru pod okriljem košarkarske šole »Peter Vilfan«. 1995. leta se košarkarska šola preseli v Ljubljano, kjer Aleš Fabjan nadaljuje s trenerskim delom, v sezoni 1995/96 pa igra košarko v Škofji Loki pri KK Loka kava.
Igralsko pot je zaključil leta 1999 v domačih Rušah. 1996. postane strokovni vodja košarkarske šole v Ljubljani in leta 1997 strokovni vodja poletnega tabora košarkarske šole. Je diplomirani trener košarke in živi z ženo Vesno, sinom Jakom in s hčerko Leni v Kamniku.

Comments are closed.